İnovaLİG Şampiyonları

KATEGORİ BİRİNCİLERİ

İNOVASYON STRATEJİSİ

TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ ANONİM ŞİRKETİ TÜPRAŞ

TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ ANONİM ŞİRKETİ TÜPRAŞ

16.11.1983
Kocaeli
Diğer Sanayi Ürünleri
LPG, AkaryakıtBaz, yağWax ve Ekstraktlar, Bitüm ve Bitümlü Bağlayıcılar
• Kurulduğu 1983 yılından bu yana sektöründe ve ülke genelinde öncü kuruluş olan Tüpraş, son 11 yılda 5,8 milyar $ yatırımla, Dünya’nın en yüksek Nelson Kompleksiteye sahip rafinerilerden biri olmuştur.
• İzmit, İzmir Kırıkkale ve Batman Rafinerileri; deniz taşımacılığı, demiryolu taşımacılığı ve akaryakıt dağıtım kuruluşu iştirakleriyle (Ditaş, KUAŞ ve Opet) entegre bir rafineri şirketidir.
• Hedefi, 'Petrol sektöründe performansına özenilen, çevre ve yaşam değerlerine saygılı öncü bir şirket olmak'tır.
• Türkiye'nin ilk ve tek Uluslararası Standartlarda bakım-onarım atölyesini devreye almıştır.
• 2017 yılı cirosu 53,9 milyar TL ve 2,8 Milyar $ ihracat yapmıştır. 5.214 çalışanı bulunmaktadır.
• 2017 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde TÜPRAŞ 'Mineral Yakıtlar İhracatı' kategorisinde 2.'lik, 'Hedef ülkelere İhracat' kategorisinde ise 4'üncülük ödüllerinin sahibi olmuştur.
• Tüpraş, TİM’in açıkladığı '2017 İhracatta İlk 1.000 Firma' listesi genel sıralamada beşinci sırayı almıştır.
• Teknoloji Yol Haritası: Tüpraş olarak geleceğe hazır olmak, hızla gelişen teknolojileri daha çevik benimseyebilmek, gerektiğinde hayata geçirebilmek için yürütülen ve ileride metodolojisini ticarileştirmeyi planladığımız yol haritası çalıştayları ve ilgili kapsamlı çalışmaları içermektedir.
• Kurumiçi Girişimcilik, Ar-Ge ve Dijital Dönüşüm, 6 Sigma Projeleri, Teknoloji Yol Haritasında belirlenen başlıklar ve sistemler ışığında önceliklendirilmektedir. Açık inovasyon çağrı başlıklarında Teknoloji Yol Haritası baz alınmaktadır.

İNOVASYON ORGAZİNASYONU VE KÜLTÜRÜ

WİSER WASH KONFEKSİYON TEKSTİL SANAYİ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

WİSER WASH KONFEKSİYON TEKSTİL SANAYİ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2010
İzmir
Hazırgiyim ve Konfeksiyon
Wiser wash adını verdikleri denim yıkama sistemi ile üretim
• 2010 yılında FG Grup bünyesinde kurulan Wiser Wash şirketi sürdürülebilir çevreye dost ürün hedefiyle wiser wash adını verdikleri denim yıkama sistemi ile üretim yapan bir anonim şirkettir.
• Firmanın ana şirketi olan FG Group Tekstil başlıca müşterileri arasında Zara (İspanyol), Jules (Fransız), New Yorker (Alman), Marks&Spencer (İngiliz), Street 1 (Alman) firmaları yer almaktadır. Wiser Wash markasını gentilmenlik anlaşması kapsamında ilk olarak Pepe Jeans (Hollanda) markası ile hayata geçiren firma ileri dönemde bu markalar ile de üretim gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.
• Firma kuruluşundan itibaren AB fonu ile Hollanda merkezli BlueLab Platfomunu kurmuştur. Söz konusu merkezde sürdürülebilirlik seminerleri ve eğitimler verilirken aynı zamanda küçük bir fabrika gibi Wiser Wash tekniğinde kullanılan makineler yer almaktadır. Merkez aynı zamanda bir trend merkezi işlevi görmektedir. 23 kişilik Ar-Ge ekibi bulunmaktadır.
• Wiser Wash tekniği ile Ozon gazı (o3) ile denim yıkama yapılabilirken işlem sonucun havaya fabrika atığı olarak oksijen (o2) salınmaktadır. Bu üretim sisteminden elde edilen ürünleri Pepe Jeans'e satan firma Pepe Jeans'in söz konusu denimle tasarlanan ürün etiketlerine Wiser Wash markasını ekletmeyi de başarmıştır.
• Üniversite - Sanayi İşbirliğine önem veren şirket sıklıkla üniversite ziyaretinde bulunuyor. Şirketin Ar-Ge projelerinden biri olan 'Fenal ve Fenal Türevlerin Tespiti ve Yok Edilmesi' projesi şu an Çukurova Üniversitesinde yüksek lisans tezi olarak çalışılmaktadır.
• Firmanın 'İnovasyon Boru Hattı' adını verdiği bir fikir toplama sistemi ve geçen yıl bu sistemle topladıkları fikirlerin projeye dönüşme oranı %7 olarak gerçekleşmiştir.

İNOVASYON DÖNGÜSÜ

ASİS OTOMASYON VE AKARYAKIT SİSTEMLERİ ANONİM ŞİRKETİ

ASİS OTOMASYON VE AKARYAKIT SİSTEMLERİ ANONİM ŞİRKETİ

1994
İstanbul
Elektrik Elektronik ve Hizmet
Petech Pompa Otomasyonu Sistemi, Petech MTS / TTS Sistemleri, Petech Tank Otomasyonu Sistemi, Petech Endüstriyel Çözümler, Petech POS / Self Servis, Asis Filo / Mobil Takip, Akaria Arkaofis Yazılımları
• 1994 yılında kurulan Asis Otomasyon Türkiye'de akaryakıt dağıtım sektöründe %100 yerli sermaye ile %100 yerli çözümler sunan en büyük firma haline gelmiştir.
• Marka Tescil Belgesi'ne sahip olan ASİS, geliştirmiş olduğu ürünler için Yerli Malı Belgesi, TÜR (Teknolojik Ürün) Belgesi sahibidir.
• Süreç döngüsünü sistematik takip ederek tüm süreci kayıt altında tutmaktadırlar.
• Fikir aşamasından servis aşamasına kadar tüm süreçlerde her türlü iç ve dış paydaşlar ile farklı departmanlar aracılığı ile fikir alışverişinde bulunmaktadır.
• Analiz ve Çözüm Merkezi departmanı aracılığı ile müşterilere ilişkin tüm veriler ve geri bildirimler analiz edilmektedir.
• Oluşan fikirlerin inovasyona dönüşmesi aşamasında öncelikli olarak bu fikrin yaratacağı etki(ler) ölçülmeye çalışılır. Radikal veya kademeli olmasına bakılmaksızın çeşitli süreçler belirlenir, planlaması yapılır ve de mümkün olduğunca uyulmaya çalışılır
• En inovatif ürünü CALIBEX’tir (yakıt tankları kalibrasyonu).

İNOVASYON KAYNAKLARI

HAVELSAN HAVA ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

HAVELSAN HAVA ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

13.07.1982
Ankara
Savunma ve Havacılık Sanayii
Ülke Güvenliği ve Siber Güvenlik Teknolojileri, Eğitim ve Simülasyon Teknolojileri, Komuta Kontrol Savunma Teknolojileri

  • HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir şirketi olarak 1982 yılında kuruldu. Türkiye’nin en büyük teknoloji firması kabul edilen HAVELSAN; deneyimi, uzman çalışanları, ileri teknolojiye dayalı yazılım yoğunluklu özgün çözüm ve ürünleriyle sistem entegratörü uluslararası lider bir firmadır.
  • 2018 Yılı Ciro: 210.661.500 EURO 2018 Yılı İhracat Tutarı: 43.466.091 EURO 2018 Yılı Çalışan Sayısı: 1641 En çok İhracat Yapılan Ülkeler: Katar, Malezya, Umman Endonezya ve ABD
  • HAVELSAN kendi teknoloji alanları dâhilinde açık inovasyona geçerek ülkemizde milli ürünlerin ve savunma sanayinin gelişmesi yolunda önemli rol oynamış; savunma sanayisinde bir ilke imza atarak “HAVELSAN Yıldız Açık İnovasyon Merkezi”ni kurmuştur. Açık inovasyon faaliyetleri kapsamında, yıl boyunca; girişimcilere, öğrencilere ve teknoloji meraklılarına yönelik teknoloji odaklı çözüm yarışmaları ve ‘hackathon’lar düzenlenmektedir.
  • En İnovatif 3 Ürün
    ASTARUS İSTİHBARAT ANALİZ PLATFORMU
    ASGER Holografik Komuta Kontrol Sistemleri
    GENIUS
  • HAVELSAN, çalışanlarına sürekli kendilerini geliştirme imkanı sağlamakta bu amaçla; çalışanların Yüksek Lisans / Doktora yapmasını ve akademik yayınları teşvik etmektedir. Yüksek Lisans ve Doktora konusunda teşvikler;- Ders saatleri için izin verilmesi
    - Doktora-yüksek lisans süresinin iş tecrübesi olarak sayılması ve personelin kıdemine yansıtılması
    - Kurum içi akşam verilen Yüksek Lisans Programları
    - Akademik yayınlar için ödül izinleri

İNOVASYON SONUÇLARI

ESTAŞ EKSANTRİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ESTAŞ EKSANTRİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

14.12.1977
Sivas
Otomotiv Endüstrisi
Otomotiv sektörü için kam mili

  • 1977 yılında kurulan ESTAŞ, Türkiye’nin ilk ve en büyük kam mili üretim tesisidir. İlk yıllarda yedek parça piyasası için üretim yapan ESTAŞ, 1979 yılından itibaren ana sanayi firmaları (OEM) için de kam mili üretmeye başlamıştır. Bugün yurt içi ve yurt dışında 16 otomotiv araç üreticisi, motorlarında ESTAŞ kam millerini kullanmaktadır. Orijinal parça üreticisi olmanın yanı sıra ESTAŞ, 6 kıtada 34 ülkenin yedek parça piyasasına kam mili ihraç etmektedir.
  • Üç binin üzerinde olan ürün çeşitliliği arasında binek araç grupları, ağır araç grupları, deniz araçları, askeriye araçları, lokomotif, iş makineleri, jeneratör mili, motosiklet grubu ve bazı müşterileri için özel performans kam mili üretimleri gerçekleştiriyor. .
  • 2018 yılı Ciro yaklaşık 203 milyon TL. Ar-Ge Merkezi 2018 yılı harcama gideri yaklaşık 11 milyon TL. Toplam çalışan 1229 kişi (imalat fabrikası 915, döküm fabrikası 215, ARGE merkezi 72, idari birimler 27) 51 mühendis, 2 doktora, 11 yüksek lisans, 18 yüksek lisans öğrenci.
  • 34 ülkeye ihracat (Amerika, İngiltere, Almanta, Çin, İsveç, Hindistan, Fransa, Avusturya, Japonya, Güney Kore, Brezilya, İspanya, Rusya, Romanya)
  • Bilgiyi üreten ve dağıtan bir inovasyon sistemi yaklaşımı içerisindedir. Hem bölgesel hem de sektörel inovasyon sistemi ile çalışmaları yürütüyor. Hedef odaklı yaklaşım ile hem insan kaynağına yönelik istihdam hem de ticari ürün hizmet kavramı firma bünyesine kurulmuştur.
  • Estaş Eksantrik, 2018 yılına kadar toplam 466 Ar-Ge Merkez Projesi, 49 Teydeb Projesi, 4 San-Tez Projesi, 1 Avrupa Birliği Projesi, 2 Ticaret Bakanlığı Projesini başarı ile tamamlamıştır.
  • 17 Patent, 14 Faydalı Model, 2 Tasarım tescili almıştır.
  • Kendi bünyesinde çalışmaları hariç inovasyon temelli 45 tezgah-cihaz tasarımı ve üretimi yapmıştır.
  • En İnovatif 3 Ürün Kam Mili, yakıt pompa mili, balans mili

KATEGORİ İKİNCİLERİ

İNOVASYON STRATEJİSİ

KASTAMONU ENTEGRE AĞAÇ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

KASTAMONU ENTEGRE AĞAÇ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

01.01.1969
İstanbul
Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri
Laminat Parke, Levha, Kapı Yüzeyi, Tezgah

  • Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu MDF ve yonga levha, laminat parke (Floorpan, Artfloor), yangına ve neme dayanıklı levha ürünleri, parlak panel (Glossmax Pro, Mattplus, Glossmax, Evogloss, Acrylic Panel), mutfak tezgâhı (Technotop, Neotop) ve kapı paneli (Doorpan, Doorlam) ürünlerini dünyanın 6 ülkesinde üretmektedir.
  • %100 yerli sermayeli olan Kastamonu Entegre'nin cirosu 1,3 Milyar dolar olup bunun %60'ı yurt dışı operasyonlardan elde edilmektedir. Kastamonu Entegre, Türkiye'de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa'da 4'üncü sırada, dünyada ise 7'inci sırada yer alan global bir güçtür.
  • Kastamonu Entegre, TİM İnosuit-İnovasyon Odaklı Mentorluk Programına ilk katılan şirketlerden biri olup programın katkısıyla Ar-Ge ve İnovasyon ekibine 20 kişilik ilave istihdam yapmıştır.
  • 2018 Ciro: 1,3 Milyar $ 2018 İhracat: 139 Milyon $ 2018 Çalışan Sayısı: 6.300 Öncelikli ihracat pazarı olan ülkeler: İtalya, Tayvan, İran, Irak, Arnavutluk, Karadağ, Azerbaycan, Gürcistan, Cezayir, Mısır, Fas, Libya, Suudi Arabistan, Suriye, İspanya, İsrail, Türkmenistan''
  • Kastamonu Entegre inovasyon çalışmalarını bütünsel ve sistematik bir yaklaşımla fikri denklik, empati ve kolektif zeka ilkeleri çerçevesinde ele almaktadır. Bir taraftan çalışan gelişimine ve inovasyon kültürünün kurum içinde yaygınlaştırılmasına odaklanmakta diğer taraftan müşterilerden beslenerek onlar nezdinde karşılığı olan değer yaratan yenilikleri hayata geçirmeyi hedeflemektedir.
  • En İnovatif 3 Ürün
  • Dekoratif ekstra mat yüzeyli ahşap levha (Cilalı MattPlus)Kalıplanabilir Üç Boyutlu MDFYangına 30 dakika dayanıklı kapı iç dolgu paneli
  • Bobson College’den Jay Rao ve Joseph Weintraub tarafından geliştirilen ve dünyada 500’ü aşkın şirkette uygulanan Innoquotient-İnovasyon Kültürü Değerlendirmesi çalışmasını Türkiye’de uygulayan ilk sanayi şirketidir.

İNOVASYON ORGAZİNASYONU VE KÜLTÜRÜ

BEYÇELİK GESTAMP OTOMOTİV SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

BEYÇELİK GESTAMP OTOMOTİV SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

1976
Bursa
Otomotiv Endüstrisi
Otomotiv sektörü için çelik saclardan imal edilen gövde&dış görünüm, şasi ve mekanizma ürünleri
• 1976 yılında kalıp üretimi ile kurulan Beyçelik firması, 2007 yılında İspanya merkezli uluslararası alanda otomotiv metal sektöründe ilk sırada bulunan Gestamp Automocion ile ortaklık yaparak Türkiye’de ulaştığı başarıyı Dünya ölçeğine taşımıştır.
• Sac şekillendirme ve kalıpçılık alanında Türkiye’nin ilk AR-GE merkezine sahiptir.
• Üniversitelerle yoğun olarak çalışılarak prototip geliştiriliyor eğer uygun özelliklerdeyse yararlanılıyor.
• Master ve Doktora öğrencilerine büyük önem veriliyor. Yaklaşık 10 master ve 3 doktora seviyesinde çalışan var.
• 2018 Ocak ayından itibaren TİM İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı İnoSuit’ten yararlanmaktadır.
• Beyçelik Gestamp'ın inovasyon yaklaşımı ile bağımsız bir birimden yönetilen bütün çalışanların fikirlerinin bu kapsamda değerlendirilebileceği bir organizasyon kurulmuştur. İnovasyon süreçlerine şirket genelinde katılım sağlayabilmek adına, fikirlerin toplanmasına ayrılmış bir portal mevcut. Fikirlere maddi ödül veriliyor.
• Ar-Ge Merkezi v Tasarım Merkezi bulunan Beyçelik Gestamp Akademi ve Sürekli İyileştirme Ekibi ile birlikte fabrikanın tüm çalışanlarının inovatif fikirleri değerlendirilmeye çalışılmaktadır.
• En inovatif 3 ürünü: Sıcak Şekillendirme Kalıpları ve Parçaları, E-Öğrenme inovatif uygulamaları

İNOVASYON DÖNGÜSÜ

BEAD TEKNOLOJİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

BEAD TEKNOLOJİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

08.07.2014
İstanbul
Bilişim Hizmetleri
Bina enerji ve ısı sistemleri kontrol eden yapay zeka sensörleri
• Firma ilk 2 yılında üretim tesisleri hariç ticari binalarda (mağaza, perakende, üniversite, okullar, oteller vb.) enerji tüketiminin ne kadar olduğunu araştırmak ve raporlamak üzere sensör üretimi gerçekleştirmiştir.
• 2016 yılından itibaren tüm Ar-Ge faaliyetlerini ürünü geliştirmek üzere gerçekleştirmiştir. Çalışmaların sonunda Yapay Zeka'ya sahip bir sensör geliştirip; binanın kullanılış şekilleri, çalışanların davranışlarını ve trendleri analiz edip bina enerji noktalarına herhangi birisinin müdahalesine ihtiyaç duymadan kendi kendine kontrol edebilen bir sensör geliştirmişlerdir. Ürünlerine global patent almışlardır.
• Avusturya ve Norveç merkezli yatırımcılardan toplamda 320.000 USD yatırım almışlardır.
• Mevcut durum itibariyle Koçtaş, MacFit, Q&B Bankası, Yapı Kredi, İş Bankası (pilot bölge) olarak hizmet vermektedirler.
• Şu ana kadar çalışmakta oldukları binalarda sensörler %22 ile %36'ya varan şekilde bina enerji tüketimlerinde tasarruf sağlamışlardır.
• EnerjiSa, Schneider Electric, Deutche Telecom ile stratejik partnerlik yapmaktadırlar.
• 5 Yıl sonundaki hedefleri arasında firmayı bir veri şirketi haline getirerek 10.000 üzerinde binada kullanım sağlayabilmek yer almaktadır.
• En iyi inovasyon Projesi kapsamında Emirates Energy Awards,2017 yılında ve San Francisco GCIP 2015'te 1.lik ödülleri bulunmaktadır.
• Münih Havalimanı ve TAV ile de anlaşmış olup pilot bölge kapsamında denemelerini gerçekleştireceklerdir.

İNOVASYON KAYNAKLARI

DYO BOYA FABRİKALARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

DYO BOYA FABRİKALARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

06.04.1979
İzmir
Kimyevi Maddeler ve Mamulleri
DEKORATİF Boyalar, MOBİLYA Boyaları, SANAYİ Boyaları, OTO Tamir Boyaları, DENİZ Boyaları
• Yeni fikirlere açık kurum kültürü, İşbirlikleri, Fikir hunisi (performans göstergelerine dayalı); Standartlaştırılmış yaşam döngüsü yönetimi, Net hedef ve amaçlar takip sistemi, IK yönetim araçlarının inovasyonda kullanımı, öğrenen organizasyon çalışmaları bulunmaktadır.
• Holding yönetimdeki fikri haklar departmanına ek olarak DYO bünyesinde proje patent ofisi bulunmaktadır. Patent yazımı sonrasında personele özel teşvikler verilmektedir.
• En inovatif 3 ürünü:
- Parmak izi bırakmayan kaplama: Ankastre ürünlerde zaman içerisinde parmak izlerinin oluşumu engelleyecek kaplama türüdür.
- Self Healing (Kendi kendini tamir eden) sistemler: Zaman içerisinde boyanan yüzeylerde oluşabilecek mikro çiziklerin kendi kendine iyileştirmesine yönelik bir üründür.
- Kolay temizlenebilir yağ ve su itici sistemler: Beyaz eşya sektörü için nano teknolojiyi kullanarak yapılan ilk kaplama olma özelliğini taşımaktadır. (Buğu tutmaz sistemler, Yanmaz sistemler, Anti mikrobiyal kaplamalar, Kendi kendini temizleyen istemler vb.)

İNOVASYON SONUÇLARI

BİRLEŞİK ÖDEME HİZMETLERİ VE ELEKTRONİK PARA ANONİM ŞİRKETİ

BİRLEŞİK ÖDEME HİZMETLERİ VE ELEKTRONİK PARA ANONİM ŞİRKETİ

19.08.2010
İstanbul
Bankacılık
Ön Ödemeli Kart, Para Transferi, Fatura Ödeme, Tahsilat, Parra Business, Dijital Cüzdan, Sadakat Programı, Mobil Ödeme
• Birleşik Ödeme BDDK tarafından lisanslandırılmış bir elektronik para şirketidir.
• Elektronik para lisansı kapsamında ön ödemeli kart, para transferi, mobil ödeme ve self-servis kiosk olmak üzere birden fazla dikeyde hizmet vermektedir.
• 29 çalışanı bulunmakta ve bunları 15’i teknik ve proje ekibinde görev almaktadır.
• Gelirlerdeki büyümenin en büyük sebebi farklı faaliyet alanlarında hizmet sunulabilir duruma geçilmesidir. Bu durum şirketin gerekli mevzuatın yürürlüğe girmesiyle beraber bilinçli olarak lisans başvurusu gerçekleştirilmesiyle olmuştur.
• En inovatif 3 ürünü: Self-Servis Kiosk, Gece Transferi, Sosyal Destek Kart hizmeti

KATEGORİ ÜÇÜNCÜLERİ

İNOVASYON STRATEJİSİ

TUSAŞ - TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

TUSAŞ - TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

1973
Ankara
Savunma ve Havacılık Sanayii
Uçak, Helikopter, İHA, Uzay, Komponent Üretimi

  • Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 1973 yılında Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur.
  • Türk Hava Kuvvetleri'nin savaş uçağı ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak F-16 uçaklarının kullanılması kararı ile birlikte; F-16 uçağının üretimi, uçak üzerindeki sistemlerin entegrasyonu ve uçuş testlerini yaparak Hava Kuvvetlerimize teslim etmek üzere TUSAŞ tarafından 1984 yılında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kurulmuştur.
  • 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI'nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırılmıştır. Bu kapsamda TAI ve TUSAŞ birleşerek, TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. çatısı altında faaliyetlerini genişletmiş, havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumuna gelmiştir.
  • Ciro: ~8 milyar TL (~1,6 milyar $). İhracat: 542 milyon $. 2018 yılı sonu verilerine göre çalışan sayısı 8.022'dir. Mevcut ihracat pazarı ağırlıklı olarak, büyük havacılık firmalarının yer aldığı ABD ve Avrupa ülke / bölgelerinden oluşmaktadır. Özgün ürünleri için potansiyel ihracat pazarları ise öncelik sırasına göre Asya, Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika'dır.
  • Ayrıca, 2019 yılında dahil olunan İnoSuit Programı kapsamında inovasyon uygulamalarının etkinliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar devam etmektedir.
  • En İnovatif 3 Ürün
    T129 ATAK Helikopteri
    HÜRKUŞ: Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı
    ANKA: Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (MALE-Medium Altitude Long Endurance) İHA Programı
  • Çalışanlar tarafından geliştirilen iyileştirme önerileri TUSAŞ Öneri Sistemi bünyesinde toplanmaktadır. Öneriler hayata geçirildikten sonra doğrudan ve dolaylı kazanç hesabı yapılmakta ve en yüksek kazanç sağlayan öneriler 3 aylık periyotlarda ', 'Öneri Sistemi Ödül Töreni' 'nde değerlendiriliyor. Ayrıca yüksek kazanç sağlayan tüm öneriler, elde edilen kazanç doğrultusunda para ödülü ile ödüllendirilmektedir.

İNOVASYON ORGAZİNASYONU VE KÜLTÜRÜ

LATRO KİMYA DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

LATRO KİMYA DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

23.10.2009
İstanbul
Kimyevi Maddeler ve Mamulleri
Endüstriyel Kimyasallar ve Köpük Giderici Maddeler, Tekstil Silikonları ve Yardımcı,Hammaddeler, PET Serbest Bırakma Maddeleri, Tarımsal kimyasallar,Silikon Elastomerler, Kozmetik Silikonlar, Evde Bakım Silikonları, Boya ve Kaplama Makineleri Ekipmanları, Toz Boya ve Kaplama Makineleri, Poliüretan Köpük Makina Ekipmanları
• Şirket kültürü ve müşteri yaklaşımı olarak farklılık yaratan bir yapı kurmuştur.
• Satış ekibinin temel hedefleri yalnızca kümüle ciro bazında değerlendirilmeyip; yeni ürün geliştirme sayısı, yeni ürünlerden elde edilen satış oranı, yeni proses oluşturma, patent başvuru sayısı gibi diğer yenilikçi davranışlar baz alınarak oluşturulmaktadır.
• Sektörün potansiyel rakipleri global firmalar olup yerli bir sermayeye sahip yeni bir kuruluş olan Latro’nun kendini konumlandırması fiyat / ürün konularından ayrı hedef sektörlerin makina parkurunun düzenlenmesi, proses kısaltan yeni ekipmanların değerlendirilmesi, farklı sektörlerde kullanılan ürünlerin ilgili başka sektörlere aktarılması gibi temellere oturmaktadır.

İNOVASYON DÖNGÜSÜ

CHEF SEASONS GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

CHEF SEASONS GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

22.12.2009
İzmir
Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri
Baharat ve soslar
• Son 4 yılda 600 e yakın ürün geliştirme, ürün inovasyonu, 19 süreç inovasyonu, 7 tedarik zinciri inovasyonu başarı ile tamamlamıştır.
• Fikir aşamasında kalan ve geliştirilmesi tamamlanmamış ürün sayısı 700 e yakındır.
• İnovasyon faaliyetlerini ölçmek için kurumsal karne çalışmaları vardır, tüm inovasyon projelerinde hedefler verilmektedir.
• En inovatif 3 ürünü: Baharat Topları (Ürün İnovasyonu), 'Flavorizer' kendi geliştirdiğimiz yazılım (Hizmet İnovasyonu), ve Chef Panel (Süreç İnovasyonu) Kalite yönetim süreçleri izlenen kendi geliştirdiği yazılım

İNOVASYON KAYNAKLARI

SEDEF GEMİ İNŞAATI ANONİM ŞİRKETİ

SEDEF GEMİ İNŞAATI ANONİM ŞİRKETİ

08.12.1989
İstanbul
Gemi ve Yat
Gemi Yapım, Bakım ve Onarım
• Türkiye’nin en büyük tersanelerine sahip olan Sedef Gemi, Türkiye’nin ilk Savaş Gemisini yapacak konsorsiyumda yer almaktadır.
• Şirket, sektörde var olmayı rekabetçi, kaliteli ve teknolojik inovasyon ile sağlamıştır. Kısa zamanda gemi teslimleri için sistem ve süreçlere gerekli tüm yatırımları yapmakla birlikte çalışanların kişisel gelişimlerini desteklemektedir.
• Kurumsal bilgi ve projelerin katma değere dönüşmesini sağlamak için Ar-Ge Merkezi kurmuşlardır. Bu kapsamda kendi içinde Fikri Mülkiyet ve Sınai Haklar birimi kurmuştur. Fikirleri kayıt altına almak için fikirler, Fikir beyan formlarına ıslak imzalı olarak doldurulmaktadır.
• En inovatif 3 ürünü: Karadeniz Powerships (Özel olarak dizayn edilip donatılarak bir elektrik santrali olarak görev yapan gemi türü), Seaspan Ferries (Elektrikle veya Doğalgazla çalışan çevre dostu feribot) LHD (Amerika ve Arabistan donanmasının gemilerinin tamir edilmesi için yapılan yüzer havuzlar üzerine karşı ağırlıksız patentli vinçler)
• Sahip Olduğu sertifika ve belgeler:
- ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi
- ISO 14001:2004 Kalite Yönetim Sistemi
- OHSAS 18001:2007 Kalite Yönetim Sistemi
- Milli Savunma Bakanlığı Üretim İzin Belgesi
- Tesis Güvenlik Belgesi
- EN 1090-2 EXC4 Endüstriyel proje üretim sertifikası
- Milli Savunma Bakanlığı Kuruluş izin Belgesi

İNOVASYON SONUÇLARI

OKYANUS TEKNOLOJİ BİLGİSAYAR VE YAZILIM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

OKYANUS TEKNOLOJİ BİLGİSAYAR VE YAZILIM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

09.08.2005
İstanbul
Bilişim Hizmetleri
Endüstriyel Iot Ve RTLS Çözümleri, Kurumsal Yazılım Çözümleri
• Okyanus Teknoloji, farklı sektörler için endüstriyel IoT, RTLS ve Aktif RFID çözümleri üreten bir teknoloji firmasıdır.
• Gerçek zamanlı kişi takibi, ekipman takibi, iş makinası, araç, ortam izleme, üretim takibi, iş güvenliği ve kablosuz ölçüm teknolojileri konusunda uzmanlaşmış bir tasarım merkezidir.
• En inovatif 3 ürünü: Yeraltı madenlerinde ve açık ocaklarda işçi, ekipman ve araç takibi; Yer altı araç sinyalizasyon sistemi; Askeri kapalı ortam konumlandırma sistemleri