KATEGORİ BİRİNCİLERİ
İNOVASYON STRATEJİSİ
KORDSA TEKNİK TEKSTİL ANONİM ŞİRKETİ
1973 senesinde bir Sabancı Holding iştiraki olarak kurulan Kordsa dünyanın önde gelen endüstriyel naylon ve polyester iplik, lastik kord bezi ve tek kord üreticisidir.
Kordsa'nın başarı hikâyesi 1973 senesinde Sabancı Holding'in lastik kord bezi imalatı için İzmit'te yaptığı fabrika yatırımıyla başlar.
Seneler içinde Türkiye'de pazar lideri olan Kordsa, güçlendirme malzemeleri ve süreçlerinde oluşturduğu büyük bilgi birikimi, pazardaki lider konumu ve lastik güçlendirme sektöründeki stratejik yaklaşımıyla dünya pazarlarında da liderliğe ulaşır.
Kordsa ileri seviyedeki teknik yetkinliğiyle yüksek kalitede uçtan uca çözümler sağlamaktadır.
Şirketin temel hedefi \"katma değerli ve yenilikçi teknolojilerle ilerlemek\" şeklinde ortaya konmuştur. Bu hedef için müşterilerine, hissedarlarına ve çalışanlarına sürekli yatırım yapmaktadır.
Kordsa'nın teknoloji ve pazar liderliği, kuvvetli global ayak izi ve güçlendirme teknolojilerindeki tecrübesi sayesinde sahip olduğu "Güçlendirici" ünvanı dünya genelinde büyük kabul görmüştür.
"Bugün, öyküsü Türkiye'de başlayan Kordsa ürünleri bütün dünyaya yayılmıştır. Dünya'da üretilen her üç otomobil lastiğinden biri ve her üç uçak lastiğinden ikisi Kordsa tarafından güçlendirilmektedir."
"Güçlendirici" konumuyla endüstriyi yeniden şekillendiren Kordsa, yeni iş alanlarına girmeye başlamış ve 1973 senesinden beri biriktirdiği lastik güçlendirme bilgisini inşaat ve kompozit endüstrilerine yönlendirmiştir.
- Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu Kordsa, 4.500’e yakın çalışanı ile Türkiye, Brezilya, Endonezya, Tayland ve ABD olmak üzere 5 ülkede 12 üretim tesisi ile hizmet vermektedir. “Yaşamı Güçlendirme” misyonu ile müşterileri, çalışanları, paydaşları ve içinde yer aldığı toplumlara katma değeri yüksek yenilikçi güçlendirme çözümleri sunarak sürdürülebilir değer yaratmayı hedeflemektedir.
- 1973 senesinde bir Sabancı Holding iştiraki olarak kurulan Kordsa dünyanın önde gelen endüstriyel naylon ve polyester iplik, lastik kord bezi ve tek kord üreticisidir.
- 2018 Ciro: 3,95 Miyar TL (2017'ye göre % 58,8 artış göstermiştir) 2018 İhracatı: 1.151.991.593 TL 2018 yaklaşık çalışan sayısı: 4500
- Öncelikli ihracat pazarları: Fransa, Almanya, Güney Kore, Japonya, Çin, Tayland, Endonezya, ABD, Polonya, Canada, Macaristan, Avusturalya, Belçika, Brezilya, Lüksemburg, Portekiz, Salovakya, İspanya, Tayvan, Vietnam
- En İnovatif 3 ürün
CoKoon (Lastik Güçlendirme)
KraTos (İnşaat Güçlendirme):
CM14 reçine (Kompozit güçlendirme):
- Lastik güçlendirme, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri alanında toplamda 2 Ar-Ge merkezi bulunmaktadır. AR-GE merkezlerinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde Kordsa, proje dağılımı olarak dünyada da takip edilen 70 / 20 / 10 stratejisine uymayı hedeflemektedir. Yani proje dağılımını % 70’i faaliyet gösterdiğimiz endüstride, % 20’si yakın sektörlerde ve % 10’u da henüz ortada olmayan gelecekteki fırsatlara ayırarak dengelemeyi hedefliyor. Bu şekilde Kordsa % 70 olan çekirdek işinde elde ettiği geliri yeni gelişmekte (%30) olan teknolojilere aktarabilmektedir.
İNOVASYON ORGAZİNASYONU VE KÜLTÜRÜ
İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Türkiye'de pek çok ilk'in mimarı olan İETT’nin İstanbul yolculuğu 1869 yılında Dersaadet Tramvay Şirketi'nin kurulmasıyla başladı.1871’de ilk atlı tramvaylar hizmete girdi. 1875‘de Londra'dan sonra dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel işletmeye alındı. 1914'te elektrikli tramvay işletmeciliğine geçildi. Bir süre muhtelif şirketlerce işletilen Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmesi 1939'da millileştirildi.
Kurum, 3645 sayılı yasa ile İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) İşletmeleri Umum Müdürlüğü adını aldı. 1945 yılında havagazı fabrikaları ve dağıtım sistemleri İETT’ye devredildi. Bu hizmet 1993 yılında sonlandırıldı. 1930'da otobüs, 1961'de troleybüs hizmete girdi. 1982 yılında elektrik dağıtımı TEK'e devredildi. 1980 yılında Mavi Kart uygulamasına geçildi. 1985'de Özel Halk Otobüsleri’nin yönetim, yürütüm ve denetimi İETT’ye devredildi.
1991'de Nostaljik Tramvay, Taksim-Tünel hattında sefere başladı. 1993'de ilk çift katlı otobüsler alındı. İstanbullular 1995 yılında elektronik bilet AKBİL’le tanıştı. 1994'de Türkiye'de bir ilk olan mobil reklam uygulamasına geçildi. Hizmet, modern duraklar, tutamak ve turnike reklamlarıyla geliştirildi. 1998 yılında çevre ve insan dostu yeşil otobüsler, 2003 yılında Moda Tramvayı hizmete girdi. 2003 yılından bu yana pek çok hizmet internet aracılığıyla (Beyaz masa, hat sorgulama, İstanbul kart işlemleri, kayıp eşya sorgulaması vb.) elektronik ortama taşındı.
2004 yılında otobüslerde sigortalı yolculuk dönemi başladı. 2005 yılında ekspres otobüsler, 2006 yılında Avrupa standartlı Euro lll çevreci motora sahip klimalı ve % 100 alçak tabanlı otobüsler, 2007 yılı başında yeni çift katlı kırmızı otobüsler hizmete girdi. 2006'da hayata geçirilen tek bilet AKBİL uygulamasıyla toplu taşımacılıkta entegrasyona geçildi.
2007’nin Eylül ayında İstanbulluların hayatına giren Metrobüs, şehrin gündemini değiştirdi. 2008 yılının başında kullanılmaya başlayan ‘beşiBiryerde' sayesinde kâğıt bilet tarihe karıştı. 2008'in ortalarında, İETT'nin Bağlarbaşı'ndaki eski tramvay deposu kültür merkezine dönüştürüldü. 2008’in Eylül ayında Zincirlikuyu'ya uzatılan Metrobüsün Söğütlüçeşme ayağı, 2009'un mart ayında tamamlanarak İstanbul’un iki yakası en kısa yoldan birbirine bağlandı.
2009'un Mart ayında yapımını İETT'nin üstlendiği Edirnekapı-Topkapı raylı sistem hattı hizmete alındı. 2009 yılında geliştirilen mobil İETT sayesinde hat ve güzergâh bilgileri cebe girdi. 2010 yılında Tünel'in 135. yaşı kutlandı, İstanbul’da güvenli yolculuk projesi kapsamında İETT şoförlerinin üniversite ortamında eğitimine başlandı. 2011 yılında kalite çalışmalarına hız verildi. 2013 yılında İETT filosuna 1705 yeni ve konforlu otobüs katıldı. 2014 yılında 965 yeni şoför göreve başlarken eğitim çalışmalarını yürütmek amacıyla İETT Akademi oluşturuldu.
2015 yılında AKBİL yerini tamamen İstanbulkart'a bıraktı.
İNOVASYON DÖNGÜSÜ
SİGORTA BİLGİ VE GÖZETİM MERKEZİ
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan ve 16.12.2003 tarih ve 25318 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Trafik Sigortası Bilgi Merkezi Yönetmeliği ile "TRAMER" adıyla kurulmuştur. 9 Ağustos 2008 tarihinde 26962 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle adı Sigorta Bilgi Merkezi kabul edilmiş, 03.11.2011 tarih ve 28131 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile ise ünvanı Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi olarak değiştirilmiştir.
SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi), Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz bir kurum olarak kurulmuştur. SBM'nin merkezi İstanbul'dadır, usul ve esasları "yönetim komitesi" kararıyla belirlenmek üzere, şube ya da şubeler açabilir.
İlgili branşlarda ruhsat sahibi olan sigorta şirketleri merkezin doğal üyesidir.
- TRAMER (Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi),
- SAGMER (Sağlık Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi),
- HAYMER (Hayat Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi),
- HATMER (Sigorta Hasar Takip ve Gözetim Sistemi),
SBM nezdindeki "alt bilgi merkezleri"ni ifade etmektedir.
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin faaliyetleri T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından denetlenmektedir.
İNOVASYON KAYNAKLARI
MİR ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ANONİM ŞİRKETİ
1987 yılında bir ARGE şirketi olarak kurulan Mir Holding, ilk Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerinin çıktısı olan boru teknolojilerindeki ürünlerini Dizayn Grup’u kurarak pazara sunmuş, bugüne kadar boru teknolojileri ile ilgili birçok ARGE çalışması yürütmüş ve sıra dışı başarılara imza atmıştır. Holdingin zamanla stratejik alanlarının çeşitlenmesi ile üzerinde çalıştığı ARGE konuları artmış ve bununla beraber Holding farklı sektörlere yönelik farklı ARGE projelerini hayata geçirmeye başlamıştır. 2007 yılında, Dizayn Grup konsantrasyonunun dışında kalan bu çalışmaların daha etkin olarak yürütülebilmesi için Mir Araştırma ve Geliştirme A.Ş., teknoloji geliştiren, ürün geliştiren, proses geliştiren, pilot üretim yaparak ilk denemeleri gerçekleştiren ve bunlar için gerekli olan her türlü altyapıya sahip olan bir ARGE şirketi olarak, bir teknoparkta faaliyete başlamıştır.
Mir Araştırma ve Geliştirme A.Ş. holding şirketlerine vermiş olduğu ARGE hizmetlerinin yanı sıra Holding dışına teknoloji ve know-how satışı, ARGE hizmeti verilmesi, ürün geliştirilmesi ve ortak ARGE projeleri geliştirilmesi konularında da işbirlikleri yapmaktadır. Sadece ARGE’ye konsantre olan şirket bugün yalnızca know-how satışıyla 12 milyon TL’lik bir ciroya ulaşmıştır. Yapılan çalışmalar proje bazlı ve disiplinler arası çalışmalardır.
Stratejik görülen, üzerinde çalışma kararı verilen konular için proje lideri, proje ekibi ve alt yapı oluşturulmakta ve üniversitelerle işbirlikleri yapılmaktadır. Her projede muhakkak en az bir akademisyen yer almakta, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de proje ekibine dâhil edilmektedir. Bu sayede akademik yönü çok güçlü çalışmalar hayata geçirilmektedir.
Tüm çalışmalarını proje bazlı yürütme ilkesiyle hizmet veren Mir Araştırma ve Geliştirme, teknoloji ve bilgi yönetimini alışkanlık ve amaç haline getirmiştir. Bu sebeple her projede farklı açılımlar geliştirmek için başta çeşitli üniversite ve akademisyenlerle olmak üzere işbirlikleri yapılmaktadır.
Mir Araştırma ve Geliştirme, TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesi sahibidir ve her müşterinin özellik ve ihtiyaçlarına uygun üretim ve hizmeti sunarken Kaliteyi en önemli aracı olarak benimsemiştir.
İNOVASYON SONUÇLARI
TEKLAS KAUÇUK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
Plastik bazlı teknik ürün üretimi/geliştirmesi ve satışını yapmakta olan Teklas Kauçuk, 1971’de İstanbul Bayrampaşa’da % 100 Türk sermayeli bir şirket olarak kurulmuştur. Bugün ise Gebze Muallimköy’de bulunan Genel Merkezi’nin yanı sıra yurtiçinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 2, Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 1 üretim tesisi; yurtdışında Bulgaristan, Sırbistan ve Çin’de bulunan 3 üretim tesisi ve 4000 çalışanıyla otomotiv yan sanayi alanında Türkiye ve dünyanın önde gelen geliştirici tedarikçilerinden biri olarak hizmet vermektedir. Şirket, Türkiye İSO 500 listesinde ilk 500 şirket arasında yer almakta olup, ihracatta Türkiye’nin ilk 100 şirketi içinde yer alan, global bir otomotiv yan sanayi firmasıdır.
Başlıca ürün gruplarımız; düşük ve yüksek basınçlı hortumlar; anti-vibrasyon, titreşim sönümleyici parçalar ve araç cam sileceklerinden oluşmaktadır. Üretim tesislerinin yanı sıra 2009 yılından bu yana aynı zamanda Ar-Ge Merkezi olarak da faaliyet gösteren şirketimiz inovasyon ve geliştirmeye verdiği önem doğrultusunda kendi bünyesinde ve üniversite işbirlikleri ile gerçekleştirdiği ar-ge faaliyetleri ile de önemli başarılara imza atmaktadır.
Otomotiv sektörünün önde gelen temsilcilerinden oluşan geniş bir müşteri portföyüne sahip olan şirketin üretiminin %80 ‘i ihraç edilmekte olup 5 kıtada 27 ülkede 468 otomobil fabrikasına direkt parça sevkiyatı yapmaktadır.
KATEGORİ İKİNCİLERİ
İNOVASYON STRATEJİSİ
BRİSA BRİDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
Türkiye lastik endüstrisinin lideri olan şirketin temelleri, Sabancı Holding ve ortaklarının Girişimiyle 1974 yılında Lassa markamızla atıldı. Brisa’nın kuruluşu ile Lassa ve Bridgestone Markalarının yolculuğunun başlaması ise 1988 yılında Sabancı Holding ve dünya lastik sektörü lideri Bridgestone Corporation ortaklığına dayanıyor.
1993 yılında ilk Ulusal Kalite Ödülü’nü kazanan Şirket, 1996 yılında da iş mükemmelliği konusunda gösterdiği üstün performans sonucu Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü kazanan ilk Türk şirketi oldu. Aynı zamanda 2014 yılında başarılı stratejisi ve uygulamaları ile “Strateji Oskar”ı olarak bilinen “Hall Of Fame”i aldı.
Bridgestone, Lassa, Firestone, Dayton ve Kinesis lastik markaları, Bandag kaplama ana markalarının yanısıra Otopratik, Propratik, Lastiğim, Lastik Vs., tabelalı satış, hizmet ve servis noktaları, Bridgestone Box ve lastik.com.tr alternatif satış kanalları, Profleet, Mobilfix ve Lastik Oteli (lastik saklama hizmeti) hizmetleri ve Brisa Akademi eğitim kanalı ile sektöre öncülük ediyor ve müşterilerine değer katıyor.
Bridgestone, Lassa ve Dayton markalarıyla otomobil, hafif ticari araç, otobüs, kamyon, tarım ve iş makinalarına yönelik emniyet ve kalite kriterleri açısından uluslararası standartlardaki lastiği üreterek, Firestone markalı tarım lastiklerini ve Bridgestone motosiklet lastiklerini ise ithal ederek toplam 1.800 çeşitte lastiği pazara sunuyor. Ürün ve hizmetlerini, yurt içinde 1300’den fazla tabelalı satış noktasında, Brisa isçisinin el emeği ile Lassa markası altında üretilen lastikler ise 70’e yakın ülkede 580’in üzerinde tabelalı mağaza ve toplamda 5.000 noktada araç sahipleriyle buluşuyor.
Kocaeli üretim tesisi, 361.000 m2’ye ulaşan kapalı alanıyla, dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biri olmakla birlikte Bridgestone Corporation’ın dünya üzerindeki en önemli üretim üsleri arasında yer alıyor. Başlangıç olarak 300 milyon ABD doları yatırımla Aksaray OSB’de 950.000 m2 alanda ikinci fabrikasını 2018 yılında devreye almaya hazırlanıyor.
- Şirketin temelleri, Sabancı Holding ve ortaklarının Girişimiyle 1974 yılında Lassa markasıyla atıldı. Brisa’nın kuruluşu ile Lassa ve Bridgestone Markalarının yolculuğunun başlaması ise 1988 yılında Sabancı Holding ve dünya lastik sektörü lideri Bridgestone Corporation ortaklığına dayanıyor.
- 1993 yılında ilk Ulusal Kalite Ödülü’nü kazanan Şirket, 1996 yılında da iş mükemmelliği konusunda gösterdiği üstün performans sonucu Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü kazanan ilk Türk şirketi oldu. Aynı zamanda 2014 yılında başarılı stratejisi ve uygulamaları ile “Strateji Oskar”ı olarak bilinen “Hall Of Fame”i aldı.
- 2018 Ciro: 496M Euro, İhracat: 168M Euro, Çalışan Sayısı: 2.797 İhracat pazarı: 80'in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Avrupa ülkeleri öncelikli pazarları arasında gelmektedir.
- En İnovatif 3 Ürün PPK - Price Per Km: Son kullanıcılara lastik satışına alternatif olarak, garaj yönetimi ile birlikte kilometre başı maliyet hesabıyla lastik kiralama modelidir. Lastik Dışı Ürünler: Brisa ARGE bölümü tarafından geliştirilip, Girişimcilik Bölümü tarafından pazar geliştirme çalışmalarının gerçekleştirildiği kauçuk temelli ürünlerdir. Mobilfix: Dünyada ağır ticari araçlara yönelik olarak geliştirilen ilk mobil servis tırı Mobilfix, ağır ticari araçlara yerinde bakım ve servis hizmeti sunmaktadır.
- İnovasyon Portaline girilen fikir sayısı 2018'de 200'ün üzerinde iken bunların 20'si inovasyon projesine dönüşmüştür. 2019 yılında yenilenen İnovasyon ve Proje Portalinde projeye dönüştürülmüş 18 yeni fikrin takibi gerçekleşmektedir.
- Brisa İnovasyon Takımı, farklı departmanlardan çalışanların katılımı ile gönüllülük esaslı oluşturulmaktadır. 2019 takımı için, alınan başvuru sayısı 45 olarak gerçekleşmiştir. 2014 yılından bu yana İnovasyon Takımı gönüllüleri İnovasyon ve Girişimcilik üzerine offline ve online eğitimler almıştır (2019 planını toplamında 5 günü bulan 6 haftalık bir program oluşturmaktadır).
İNOVASYON ORGAZİNASYONU VE KÜLTÜRÜ
KÜMAŞ MANYEZİT SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ
KÜMAŞ Manyezit Sanayi A.Ş. Kütahya-Eskişehir-Bilecik üçgeninde yer alan doğal manyezit cevherini, sinter manyezit, bazik refrakter tuğla ve harç üreterek Türkiye ekonomisine kazandırmak, demir-çelik, çimento vb. sektörlerin ithalat bağımlılığını kesmek ve bu alandaki ihracatı başlatmak amacıyla 1972 yılında halka açık bir anonim şirket olarak kurulmuştur. 1976 yılında sinter manyezit üretimine başlaması, 1990 yılında kurulan tuğla fabrikası ile entegre kuruluş haline gelmesi ve 2008’de fused manyezit üretimine başlaması ile büyüme serüvenini devam ettirmiştir.
Günümüzde, yüksek kaliteli mikrokristalin kristal yapısı ile ün yapmış olan doğal manyezit cevherinden ürettiği sinter manyezit, fused manyezit, fused oksikrom ve kalsine manyezit türevi ürünleri endüstriyel hammadde olarak piyasaya arz etmektedir. Aynı zamanda da tuğla ve harç tesislerinde nihai ürün olarak manyezit, dolomit ve alümina esaslı refrakter tuğla ve harçları üreten entegre bir fabrikadır. Hammaddelerini kendi ocaklarından tedarik etmenin ve bu sayede üretimde süreklilik, yüksek kalite ve maliyet kontrolü sağlamanın avantajını müşterilerine yansıtmaktadır.
KÜMAŞ ileriye dönük en son teknolojiyi kullanarak kurulmuş ve hızla büyümeye devam etmiştir. Sahip olduğu tecrübe, teknik donanım, üretim kapasitesi ile dünyanın sayılı kuruluşlarından birisi ve hizmet ettiği sektörler için çözüm ortağıdır.
İNOVASYON DÖNGÜSÜ
KORUMA TEMİZLİK ANONİM ŞİRKETİ
Koruma Temizlik A.Ş. 1963 yılında Hypo markası ile çamaşır suyunu öncü olarak piyasaya sürmüş ve böylece temizlik ürünleri üzerine çalışmalarını başlatmıştır. Yıllar içinde büyüyen üretim kapasitesi ile artan talebe daima en kısa süre içinde cevap veren bir üretici olmanın yanı sıra, tüketiciler ve talepte bulunanlara yönelik bir çözüm ortağı olmuştur.
Kocaeli, Hatay ve Denizli’de bulunan tesisleri ve ileri teknoloji donanımlara sahip olan Koruma Temizlik A.Ş., bir üretici olmanın yanı sıra gün ve gün değişen tüketici ihtiyaçlarına yönelik belirlediği dinamik bir strateji ile sadece üretim yapmak yerine pazarın ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Ar-Ge yatırımları ve benimsediği vizyon sayesinde de sektörde öncü yenilikler ile her döneme iz bırakmıştır.
Temizlik anlayışının değişmesi ile yeni nesil, pratik, çözüm odaklı ve daha kısa süre içinde temizlik yapmayı mümkün kılan ürünleri ile hizmet vermeye devam etmektedir.
İNOVASYON KAYNAKLARI
İSTAÇ İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİMİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
İSTAÇ Türkiye’nin önde gelen çevre yönetim şirketlerinden biridir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olarak 1994’te kurulmasıyla Türkiye’nin ilk düzenli depolama sahasını işletmeye başlamıştır. Kamu hizmetlerini üretirken benimsediği üstün hizmet kalitesi, entegre atık yönetimi ve ARGE çalışmalarıyla İSTAÇ, Türkiye’de çevre yönetimi alanında eşsiz bir yer edinmiştir.
Genel Müdürlüğü İstanbul Şişli’de bulunan İSTAÇ, 40’ı aşkın operasyon ünitesine sahiptir. İSTAÇ bünyesinde 4 bini aşkın personel çalışmaktadır. Daha yaşanılır bir çevre için sıfır etki yaklaşımı ile özgün çözümler üretmek ve çevre bilinci oluşturmak, İSTAÇ’ın misyonunu oluşturmaktadır.
İSTAÇ, 20 yılı aşkın tecrübesi ile şu alanlarda faaliyet göstermektedir:
- Düzenli Depolama Sahası Seçimi, Tasarımı ve Yapımı
- Yerel Yönetimler İçin Teknik Danışmanlık
- Endüstriyel Atık Yönetimi
- Tıbbi Atık Yönetimi
- Çevre Laboratuvarı Analizleri
- Transfer İstasyonları ve Düzenli Depolama Sahaları İşletimi
- Çöpgazından Elektrik Enerjisi Üretimi
- Organik Atıklardan Kompost Üretimi
- Ambalaj Atıkları Geri Dönüşümü
- Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Üretimi
- Gemilerden Atık Alımı
- İstanbul Ana Arter ve Meydan Temizliği
- Denizi Kıyı ve Plaj Temizliği
- Hafriyat, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi
- Çevre Eğitimleri ve Etkinlikler
- Araştırma-Geliştirme Çalışmaları
İNOVASYON SONUÇLARI
BERDAN CİVATA SOMUN MAKİNA YED.PAR.İML.SAN.VE LAB.HİZ.TİC.SAN. A.Ş.
Berdan Cıvata 1979 yılında yurt içi ve yurtdışında firmaların standart ve özel cıvata, somun, saplama ve ankraj gibi her çeşit ve kalitedeki bağlantı elemanları ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Tarsus’ta Yunus ve Hasan Şemsi kardeşler tarafından kurulmuştur. Kuruculardan Makine Y. Mühendisi Hasan Şemsi 6 yılı İstanbul Denet Civata’da, 6 yılı Adana’da STFA Civata’da olmak üzere yarım asra yakın bir süredir yurtiçi ve yurtdışı deneyimi ile Türkiye’de en eski cıvata üreticilerinden biridir.
ISO, TSE, ANSI, DIN, ASTM normları ve müşteri taleplerine göre üretim yapan Berdan Cıvata; titiz üretim ve kalite anlayışı, ISO, EN 17025 e göre Türkak’tan Akredite Test Laboratuvarı, sıcak ve soğuk cıvata üretim tesisleri, otomatik somun üretim tesisleri yanında ısıl işlem tesisi, elektro galvaniz, sıcak daldırma galvaniz ile çinko lamel kaplama tesisleri ile tam entegre bir cıvata fabrikası olarak ulusal ve uluslararası pazarda önemli bir yere sahiptir.
Bugün 50’yi aşkın ülkeye ürünlerini ihraç eden Berdan Cıvata, enerji nakil hatları, makine, inşaat, çelik yapılar, gemi inşa sektörleri, rafineri ve petrokimya tesisleri, demiryolları, yol, tünel, baraj inşaatları ve rüzgâr enerji sektörü için yüksek dayanımlı cıvata, ankraj, saplama, dişli çubuk ve somun üretimini uluslararası kalite standartlarında ve müşteri taleplerini dikkate alarak yapmaktadır.
Türkiye’de CE Belgesi ve TUCSA MARK AD 2000 W, ISO EN 14399, ISO EN 17025, ISO EN 14399 - 10 HRC belgelerini sektörde ilk alan cıvata fabrikası olan BERDAN CİVATA, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 33.000 m² alan üzerinde kurulu olup, yüksek mukavemetli ve büyük çaplardaki bağlantı elemanları üretiminde çözümcü yaklaşımıyla, 36’dan fazlası mühendis olmak üzere 260’ı aşkın personel kadrosuyla üstün hizmet vermektedir.
Türkiye’de Turquality kapsamına alınan sektörünün ilk, Türkiye genelinde ise 161. firma olan Berdan Cıvata Almanya’da kurmuş olduğu Berdan Befestigungs GmbH şirketi ile yurtdışında özellikle de Avrupa’da daha etkin hale gelmiştir.
KATEGORİ ÜÇÜNCÜLERİ
İNOVASYON STRATEJİSİ
PROCTER & GAMBLE TÜKETİM MALLARI SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ
İNOVASYON ORGAZİNASYONU VE KÜLTÜRÜ
SOCAR TURKEY PETROL ENERJİ DAĞITIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
SOCAR Global
1993 yılında kurulan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR, dünyanın petrol ve doğal gaz bakımından en zengin ülkelerinden Azerbaycan’ın kaynaklarını uluslararası çapta gelişim ve fayda için kullanıma sunuyor.
Entegre çözümler sunan bir enerji şirketi olarak petrol ve doğal gaz kaynakları arama, üretim, işleme; petrol, doğal gaz ve doğal gaz kondensatlarının dağıtımı; ham petrol ve petrokimyasal ürünlerin ulusal ve uluslararası çapta pazarlanması ve Azerbaycan’da doğal gaz tedariki çalışmalarını yürütüyor.
SOCAR, stratejik işbirlikleriyle küresel çapta ekonomik, sosyal ve çevresel fayda sağlıyor. Bu doğrultuda uluslararası operasyonlarını hızla güçlendiren SOCAR, İran’dan İngiltere’ye kadar 13 farklı ülkede temsilcilikler oluşturdu; Singapur, Vietnam, Nijerya ve İsviçre’de uluslararası ticaret şirketi kurdu ve Türkiye, Gürcistan, Ukrayna, Romanya, İsviçre ve Yunanistan’da aktifler satın aldı.
SOCAR, küresel ölçekte yürütülen stratejik projelerin en önemlisini 19,5 milyar dolarlık yatırımla Türkiye’de gerçekleştiriyor. İki kardeş ülkenin geleceğinde önemli bir rol üstlenen ve enerji alanında entegre bir değer zinciri oluşturan SOCAR, gücünü dostluk, işbirliği ve güvenden alıyor.
SOCAR Türkiye
Resmi unvanı "SOCAR Turkey Enerji A.Ş." olan SOCAR Türkiye, dünyanın en köklü petrol ve doğalgaz şirketlerinden biri olan SOCAR'ın (Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi) 2008 yılında kurulan bir iştirakidir.
SOCAR Türkiye, iki kardeş ülke olan Azerbaycan ve Türkiye arasında artan ekonomik işbirliğinin bir simgesidir. SOCAR Türkiye, ülkenin en büyük şirketlerinden biri olma yolunda hızla ilerlerken hayata geçirdiği yatırımlarla Türkiye'nin sanayisine güç katmaya devam etmekte ve böylelikle Türkiye'nin uluslararası enerji platformlarında önemli bir güç haline gelmesine yardımcı olmaktadır.
2020 yılına kadar hayata geçirilecek toplam yatırımlarının değeri 19,5 milyar doları bulan SOCAR, Türkiye'nin en büyük yabancı yatırımcısıdır. Aynı şekilde; PETKİM, STAR Rafineri, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP), Petlim, PETKİM Rüzgâr Enerjisi Santrali (PETKİM RES), SOCAR Dağıtım ve SOCAR Depolama gibi SOCAR Türkiye’nin grup şirketleri de Azerbaycan'ın şimdiye kadar tek bir ülkeye yaptığı en büyük çaplı yatırımı temsil etmektedir.
SOCAR, Türkiye'deki ana yatırım alanlarını doğalgaz ticareti ve dağıtımı, petrol rafinerisi ve dağıtımı, petrokimya ürünlerinin üretimi ve ticareti ile bu alanları destekler nitelikteki ilgili faaliyetler olarak tanımlamaktadır. Ayrıca SOCAR, bir altyapı projesi olan Güney Gaz Koridoru'nun en uzun kısmı olarak Hazar Denizi bölgesindeki kaynakları Türkiye’ye ve Avrupa’ya ulaştırması planlanan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi'nin en büyük ortağıdır.
İNOVASYON DÖNGÜSÜ
SHELL & TURCAS PETROL ANONİM ŞİRKETİ
Türkiye’de 1923’ten bu yana faaliyet gösteren Shell, enerji alanında sektöre yeniliklerle, yüksek standartlarla liderlik etmek ve ekonomiye katkıda bulunmak için çalışmaya devam ediyor. Değer yaratan inovatif ürünleri ve üstün müşteri deneyimiyle, Türkiye’nin önde gelen, rekabetçi ve inovatif entegre enerji şirketi olan Shell Türkiye, küresel alandaki hizmet deneyimini ve ürün yelpazesindeki inovasyon ve gelişmeleri, dünya ile aynı anda Türkiye’deki müşterilerine sunmaktadır. Shell Türkiye ayrıca; sağlık, emniyet ve çevre konularındaki küresel deneyimini, teknik, teknolojik birikimi ve Ar-Ge projeleri sonucunda elde ettiği tecrübesini toplum ile paylaşıyor.
Shell, Türkiye’de; “Perakende Satışlar”, “Madeni Yağlar Üretim ve Pazarlama”, “Ticari Filo”, “Toptan Akaryakıt”, “Enerji ve Gaz”, “Doğalgaz ve Petrol Arama”, “Havacılık Satışları”, “Kimya Satışları” ve “Denizcilik Satışları” alanlarında faaliyet göstermektedir. Shell, Türkiye’de Shell & Turcas Petrol A.Ş çalışanları dâhil olmak üzere 800’ü aşkın doğrudan çalışanının yanı sıra yurt geneline yayılmış istasyonlarıyla 15.000’in üzerinde çalışana istihdam sağlıyor.
2006 yılında akaryakıt ve istasyon ağını büyütmek üzere yeni bir yapılanmaya giden Shell, sektörün köklü şirketlerinden Turcas Petrol ile gerçekleşen birleşmenin ardından, %70 oranında hissesine sahip olduğu Shell & Turcas Petrol A.Ş.’yi kurdu. Shell & Turcas Petrol A.Ş perakende, ticari yakıt ve otogaz satışları, madeni yağ üretimi ve ihracatı alanlarında faaliyet gösterirken, petrol ve doğal gaz arama, havacılık, kimya, denizcilik, doğalgaz ve elektrik ticareti faaliyetleri de Türkiye’deki diğer Shell şirketleri tarafından gerçekleştiriliyor.
İNOVASYON KAYNAKLARI
YİĞİT AKÜ MALZEMELERİ NAKLİYAT TURİZM İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
Yiğit Akü A.Ş. hızla gelişmekte olan ülkemizin güçlü yatırımcılarından birisi olarak, 1976 yılında Ankara’da kurulmuştur. Bugün 40.000 m2 alana sahip üretim üssü niteliğindeki fabrikasında, en ileri teknolojiyi hayata geçiren Yiğit Akü A.Ş., yıllık 5.000.000 akü üretim kapasitesine sahiptir.
Yiğit Akü A.Ş., günümüzde 5 kıtada 90’dan fazla ülkeye ihracatı ile Avrupa, Afrika, Asya, Amerika ve Orta Doğu ülkelerine, seçkin markaları ve geniş ürün yelpazesi ile ihracat gerçekleştirmektedir.
Yiğit Akü A.Ş., 40.000 m2 merkez üssü üretim tesisi, global alanda marka değerine sahip “Platin, Tunç, Macpower ve Helden” markaları, yurt içinde 90 ana bayisi, 6000 tali bayi ile hizmet vermektedir. Ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde en prestijli otomotiv firmalarına, endüstriyel ve Savunma Sanayine akü tedariki sağlamaktadır.
Yiğit Akü A.Ş. ileri teknoloji üretimleri ve AR-GE çalışmaları sonucunda dünya pazarında patenti Yiğit Akü A.Ş.’ye ait akıllı akülerin tek üreticisidir. Elektrikli araçlar için lityum iyon bataryaları üretimini 2013 yılında gerçekleştiren Yiğit Akü A.Ş. lityum iyon bataryaları üzerine yatırımlarını sürdürmektedir.
Yiğit Akü A.Ş., Ar-Ge, Ür-Ge ve teknolojik yatırımları ile yenilikçi, girişimci ve sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda; dünya norm ve standartlarına uygun ISO 14001, ISO 16949, ISO 9001, ISO 27001, ISO 50001 ve OHSAS 18001 üstün kalite sertifikaları ile ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Belgesi’ne sahiptir.
Dünya akü sektöründe adından söz ettiren Yiğit Akü A.Ş., nitelikli insan kaynağı, güçlü alt yapısı, ileriyi hedefleyen düşünce biçimi ve önemli yatırımları ile çözüm odaklı yaklaşımın önemli temsilcilerindendir.
İNOVASYON SONUÇLARI
TRIODOR ARAŞTIRMA GELİŞTİRME YAZILIM VE BİLİŞİM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Triodor, Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve robotik alanında çok yönlü bir uzmanlığa sahip uluslararası bir teknoloji şirketidir. Şirket, inovasyon odaklı iş modellerini tanıtıyor ve dünya çapında farklı sektörler için yüksek teknoloji çözümleri geliştiriyor. Büyük projeler tarım, gıda, lojistik, akıllı yaşam, çağrı merkezi ve oyun alanlarında faaliyet göstermektedir.
Triodor hikâyesi, Hollanda'da yaşayan Türk kökenli girişimcilerin bir yazılım tedarik şirketi kurma hayallerini gerçekleştirdikleri 2003 yılında başladı. Günümüzde, hızlı bir büyüme sonrasında, farklı alan ve uzmanlık alanlarını kapsayan 100'den fazla çalışanı bulunmaktadır ve dünya çapında birçok şirket ile ortaklıklar kurmuştur.
Satış, iş danışmanlığı ve yönetim kurulu yönetimi Amsterdam'daki Genel Müdürlük binasında yürütülürken, İstanbul'da araştırma ve geliştirme çalışmaları yürütülmektedir. İstanbul'daki Geliştirme Merkezi, üst üste uzun yıllar Türkiye'nin En İyi Yazılım Ar-Ge Merkezi olmuştur.
Sürekliliği bir başarı aracı olarak görmektedir ve teknolojiyi yeni işletmelere çevirirken daima uzun vadeli bir vizyon belirlemektedir. Bu yüzden Triodor, müşterinin değer zincirinin ayrılmaz bir parçası haline gelir ve onlara kendi ana süreçlerine daha fazla odaklanmalarını sağlar. Her iki taraf için de sürekli bir büyüme, kârlılık ve rekabetin önünde olmak demektir.