İnovaLİG Şampiyonları

KATEGORİ BİRİNCİLERİ

İNOVASYON STRATEJİSİ

TUSAŞ - TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

TUSAŞ - TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

1973
Ankara
Savunma ve Havacılık Sanayii
Uçak, Helikopter, İHA, Uzay, Komponent Üretimi

  • Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 1973 yılında Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur.
  • Türk Hava Kuvvetleri'nin savaş uçağı ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak F-16 uçaklarının kullanılması kararı ile birlikte; F-16 uçağının üretimi, uçak üzerindeki sistemlerin entegrasyonu ve uçuş testlerini yaparak Hava Kuvvetlerimize teslim etmek üzere TUSAŞ tarafından 1984 yılında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kurulmuştur.
  • 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI'nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırılmıştır. Bu kapsamda TAI ve TUSAŞ birleşerek, TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. çatısı altında faaliyetlerini genişletmiş, havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumuna gelmiştir.
  • Ciro: ~8 milyar TL (~1,6 milyar $). İhracat: 542 milyon $. 2018 yılı sonu verilerine göre çalışan sayısı 8.022'dir. Mevcut ihracat pazarı ağırlıklı olarak, büyük havacılık firmalarının yer aldığı ABD ve Avrupa ülke / bölgelerinden oluşmaktadır. Özgün ürünleri için potansiyel ihracat pazarları ise öncelik sırasına göre Asya, Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika'dır.
  • Ayrıca, 2019 yılında dahil olunan İnoSuit Programı kapsamında inovasyon uygulamalarının etkinliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar devam etmektedir.
  • En İnovatif 3 Ürün
    T129 ATAK Helikopteri
    HÜRKUŞ: Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı
    ANKA: Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (MALE-Medium Altitude Long Endurance) İHA Programı
  • Çalışanlar tarafından geliştirilen iyileştirme önerileri TUSAŞ Öneri Sistemi bünyesinde toplanmaktadır. Öneriler hayata geçirildikten sonra doğrudan ve dolaylı kazanç hesabı yapılmakta ve en yüksek kazanç sağlayan öneriler 3 aylık periyotlarda ', 'Öneri Sistemi Ödül Töreni' 'nde değerlendiriliyor. Ayrıca yüksek kazanç sağlayan tüm öneriler, elde edilen kazanç doğrultusunda para ödülü ile ödüllendirilmektedir.

İNOVASYON ORGAZİNASYONU VE KÜLTÜRÜ

KİPAŞ MENSUCAT İŞLETMELERİ A.Ş.

KİPAŞ MENSUCAT İŞLETMELERİ A.Ş.

İNOVASYON DÖNGÜSÜ

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI

20.05.1933
İstanbul
Lojistik, Taşımacılık, Kargo Hizmetleri
Havayolu Taşımacılık, Lojistik ve Kargo Hizmetleri

Türkiye’nin “yükselen değeri” Türk Hava Yolları, 1933 yılında 5 uçakla başladığı yolculuğuna bugün, 328 (yolcu ve kargo) uçaktan oluşan filosu ve ilk günkü heyecanı ile devam ediyor. Kaydettiği büyüme rakamları ile dünyanın önde gelen havayolu şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları, 2013 yılında aldığı önemli kararla Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük uçak alımına imza attı. Bayrak taşıyıcı havayolu bu adımla, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde filo yaş ortalamasını korumak suretiyle hizmet kalitesinde çizdiği yükselen grafiği daha da yukarılara çekmeyi hedefliyor. Mevcut 170 uçaklık siparişi ve kiralanacak/kira süresi sona erecek uçaklar göz önüne alındığında, 2023 yılı sonunda Türk Hava Yolları filosunda kargo uçakları dâhil, toplam uçak sayısının 500’ü bulması bekleniyor.

Bugüne dek, Türk Sivil Havacılık tarihinde birbirinden önemli, sayısız girişime imza atan milli havayolu, bu misyonu kesintisiz, bilfiil yerine getirmeye devam ediyor. THY iştiraki Türk Hava Yolları Teknik AŞ’nin, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda inşa ettiği yeni bakım onarım tesisinin 2014 itibariyle hayata geçirilmesi hâlihazırda yaklaşık 7.000 kişiye istihdam sağlayan tesisin yıllık cirosunun, iştirakleri ile birlikte (TEC, Goodrich Turkish Technic Service Center, TCI Turkish Cabin Interior, TSI Seat Industries) 1,5 milyar ABD Dolarına ulaşması öngörülüyor.

Türk Hava Yolları’nın son yıllarda hayata geçirdiği önemli icraatlardan bir diğeri ise; Uçak Koltuk Üretimi Sanayii ve Ticaret A.Ş. (Turkish Seats Industries – TSI); Türk Hava Yolları A.O. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Assan Hanil ortaklığında kurulan ve tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanan ilk yerli uçak koltuğu üretimi. 2014 yılında, havacılık gündeminde önemli ölçüde yer bulan proje, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı; 2023 vizyonu doğrultusunda açıklanan, ‘yüzde yüz Türk uçağı üretimi’ hedefi kapsamında, 5 milyon dolarlık bir yatırımla oluşturuldu. Uçak Koltuk Üretimi Sanayii ve Ticaret A.Ş., ilk yerli tasarım uçak koltuğunun üretim montajını, ilk aşamada Boeing 737-800 üzerinde gerçekleştirmenin akabinde, Airbus A319-320 ve 321 tipi uçaklardaki ekonomik ömrünü tamamlayan koltukları da yerli tasarımlarla yenilemeyi sürdürmekte.

Ergonomisi ve yolculara sunduğu konforlu seyahat alanı sayesinde yolcu memnuniyetini bir üst seviyeye çıkarmanın hedeflendiği proje kapsamında ilk etapta sadece filodaki uçakları yenileyen şirket, Boeing ve Airbus ile sürdürülen görüşmelerle birlikte fabrika çıkışlı uçaklara da yerli koltuk üretimi sağlamakta.

Tasarımının tamamı yine Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilen ilk yerli kabin içi mutfak (galley); TCI (Turkish Cabin Interiors), Türk Hava Yolları A.O., Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve TAI ortaklığında kurulan Türk Sivil Havacılığının bir diğer öncü girişimi olarak ön plana çıkıyor. Türk Hava Yolları 2014 yılında, TCI uçak mutfak ekipmanları ile donatılmış, ilk ticari uçağı teslim almanın akabinde yine bu mutfaklarla donatılmış uçakları filosuna dâhil etmeyi sürdürüyor.

  • Türk Hava Yolları, 1933 yılında 5 uçakla başladığı yolculuğuna bugün, 326 (yolcu ve kargo) uçaktan oluşan filosu ve ilk günkü heyecanı ile devam ediyor. Kaydettiği büyüme rakamları ile dünyanın önde gelen havayolu şirketleri arasında anılan Türk Hava Yolları, 2013 yılında aldığı önemli kararla Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük uçak alımına imza attı. Bayrak taşıyıcı havayolu bu adımla, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde filo yaş ortalamasını korumak suretiyle hizmet kalitesinde çizdiği yükselen grafiği daha da yukarılara çekmeyi hedefliyor. Mevcut bulunan büyük ölçekli uçak siparişleri ve kiralanacak/kira süresi sona erecek uçaklar göz önüne alındığında, 2023 yılı sonunda Türk Hava Yolları filosunda kargo uçakları dâhil, toplam uçak sayısının 500’ü bulması bekleniyor.
  • 2018 Yılı cirosu: 10, 9 milyar EUR Çalışan Sayısı: 28597 (2019) Öncelikli İhracat Pazarı:A.B.D., Almanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, İngiltere.
  • En İnovatif 3 Ürün:
    Havalimanı Deneyimi; Havaalanı Navigasyon: İstanbul Havalimanı’nda, yolcu deneyimini yeni bir boyuta taşınan Deneyim Tasarımı Projesi’nde ürün ve hizmet süreçlerini, personel davranışı ile fiziksel alanları müşteri odaklı bir bakış açısıyla yeniden tasarladı.
    Engelsiz uçuyoruz projesi: Engelli yolcular, sistem doğrulama nedeni ile satış ofislerine bizzat giderek sağlık raporlarını ve biletlerini beyan etmek zorunda kalıyorlardı. Ancak ilgili müdürlükler ile birlikte engelli yolcular için satış ofislerine gitmeden Miles&Smiles very tabanına online form ile üyeliği gerçekleştirerek Mobil ve Web kanallarından bilet alabilmeleri sağlandı.
    IATA – Airsat Karşılaştırmalı Müşteri Memnuniyet Dashoard’u
  • Çalışanları öneri vermeye ve projelerini sahiplenmeye yönlendiriyor. Çalışanlara yılda 4 kere 1gr ila 14,5 tam altın kazanma şansı sunuyor. Ayrıca sicillerine de işleyerek isimlerini duyuruyor. En başarılı 9 önerinin sahipleri Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarına sunum yapma şansı elde ediyorlar.Yılın en iyisi seçilen projeyi anlatan kısa bir film çekerek kurum içi internet sitesinde ve dergisinde yayınlıyor.

İNOVASYON KAYNAKLARI

ROLLMECH AUTOMOTİVE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ROLLMECH AUTOMOTİVE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

03.09.1999
Bursa
Otomotiv Endüstrisi
Otomotiv için alt ve üst Gövde Profilleri, Arka ve Ön Tampon Kirişleri, Cam & Kapı Kanalları, Kayar Kapı Kızakları

Rollmech 1999 yılında Bursa’ da kurulmuş ve sırası ile Aries, Oxford Automotive ve Wagon Automotive Gruplarında yer aldıktan sonra Şubat 2009 tarihinden itibaren bağımsız bir firma olarak yoluna devam etmiş ve Haziran 2009 tarihinde ismini ROLLMECH Automotive San. ve Tic. A.Ş. olarak değiştirmiştir.

Rollmech Automotive, tüm yerli ve yabancı otomotiv sektörüne birinci derece, co-designer ve full system supplier olarak başarılı bir şekilde hizmet veren ve Avrupa Otomotiv sektöründe konusunda temel oyunculardan birisi olmayı hedefleyen genç, esnek ve dinamik bir firmadır.

2012’de kurulan Yüzde 100 yerli Ar-Ge Merkezinde projeleri oluşturma ve takip etme süreçlerini çok sıkı takip ediyor. İnsan kaynaklarına ve patente çok büyük önem veriyorlar ve bunu şirket içi projelerle destekliyorlar. Çalışanlarına bu konuda destek olup, patenti kendi adına almalarını sağlıyorlar.Şimdiye kadar 10 tanesi tescillenmiş 39 patent başvuruları var ve bunlardan biride yurtdışında geçerlidir. 2015'te Almanya’da şirket kuran Rollmech 14 Ülkeye ihracat yapıyor.

İNOVASYON SONUÇLARI

PEKER YÜZEY TASARIMLARI SAN. VE TİC. A.Ş.

PEKER YÜZEY TASARIMLARI SAN. VE TİC. A.Ş.

KATEGORİ İKİNCİLERİ

İNOVASYON STRATEJİSİ

KORDSA TEKNİK TEKSTİL ANONİM ŞİRKETİ

KORDSA TEKNİK TEKSTİL ANONİM ŞİRKETİ

17.08.1973
Kocaeli
Tekstil ve Hammaddeleri
Lastik Güçlendirme Teknolojileri (Kord Bezi, Tek Kord), İnşaat Güçlendirme Teknolojileri (KraTos Sentetik Fiber Donatıları), Kompozit Teknolojileri

1973 senesinde bir Sabancı Holding iştiraki olarak kurulan Kordsa dünyanın önde gelen endüstriyel naylon ve polyester iplik, lastik kord bezi ve tek kord üreticisidir.

Kordsa'nın başarı hikâyesi 1973 senesinde Sabancı Holding'in lastik kord bezi imalatı için İzmit'te yaptığı fabrika yatırımıyla başlar.

Seneler içinde Türkiye'de pazar lideri olan Kordsa, güçlendirme malzemeleri ve süreçlerinde oluşturduğu büyük bilgi birikimi, pazardaki lider konumu ve lastik güçlendirme sektöründeki stratejik yaklaşımıyla dünya pazarlarında da liderliğe ulaşır.

Kordsa ileri seviyedeki teknik yetkinliğiyle yüksek kalitede uçtan uca çözümler sağlamaktadır.

Şirketin temel hedefi \"katma değerli ve yenilikçi teknolojilerle ilerlemek\" şeklinde ortaya konmuştur. Bu hedef için müşterilerine, hissedarlarına ve çalışanlarına sürekli yatırım yapmaktadır.

Kordsa'nın teknoloji ve pazar liderliği, kuvvetli global ayak izi ve güçlendirme teknolojilerindeki tecrübesi sayesinde sahip olduğu "Güçlendirici" ünvanı dünya genelinde büyük kabul görmüştür.

"Bugün, öyküsü Türkiye'de başlayan Kordsa ürünleri bütün dünyaya yayılmıştır. Dünya'da üretilen her üç otomobil lastiğinden biri ve her üç uçak lastiğinden ikisi Kordsa tarafından güçlendirilmektedir."

"Güçlendirici" konumuyla endüstriyi yeniden şekillendiren Kordsa, yeni iş alanlarına girmeye başlamış ve 1973 senesinden beri biriktirdiği lastik güçlendirme bilgisini inşaat ve kompozit endüstrilerine yönlendirmiştir.

  • Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu Kordsa, 4.500’e yakın çalışanı ile Türkiye, Brezilya, Endonezya, Tayland ve ABD olmak üzere 5 ülkede 12 üretim tesisi ile hizmet vermektedir. “Yaşamı Güçlendirme” misyonu ile müşterileri, çalışanları, paydaşları ve içinde yer aldığı toplumlara katma değeri yüksek yenilikçi güçlendirme çözümleri sunarak sürdürülebilir değer yaratmayı hedeflemektedir.
  • 1973 senesinde bir Sabancı Holding iştiraki olarak kurulan Kordsa dünyanın önde gelen endüstriyel naylon ve polyester iplik, lastik kord bezi ve tek kord üreticisidir.
  • 2018 Ciro: 3,95 Miyar TL (2017'ye göre % 58,8 artış göstermiştir) 2018 İhracatı: 1.151.991.593 TL 2018 yaklaşık çalışan sayısı: 4500
  • Öncelikli ihracat pazarları: Fransa, Almanya, Güney Kore, Japonya, Çin, Tayland, Endonezya, ABD, Polonya, Canada, Macaristan, Avusturalya, Belçika, Brezilya, Lüksemburg, Portekiz, Salovakya, İspanya, Tayvan, Vietnam
  • En İnovatif 3 ürün
    CoKoon (Lastik Güçlendirme)
    KraTos (İnşaat Güçlendirme):
    CM14 reçine (Kompozit güçlendirme):
  • Lastik güçlendirme, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri alanında toplamda 2 Ar-Ge merkezi bulunmaktadır. AR-GE merkezlerinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde Kordsa, proje dağılımı olarak dünyada da takip edilen 70 / 20 / 10 stratejisine uymayı hedeflemektedir. Yani proje dağılımını % 70’i faaliyet gösterdiğimiz endüstride, % 20’si yakın sektörlerde ve % 10’u da henüz ortada olmayan gelecekteki fırsatlara ayırarak dengelemeyi hedefliyor. Bu şekilde Kordsa % 70 olan çekirdek işinde elde ettiği geliri yeni gelişmekte (%30) olan teknolojilere aktarabilmektedir.

İNOVASYON ORGAZİNASYONU VE KÜLTÜRÜ

ECZACIBAŞI TÜKETİM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİC. A.Ş.

ECZACIBAŞI TÜKETİM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİC. A.Ş.

İNOVASYON DÖNGÜSÜ

HAVELSAN HAVA ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

HAVELSAN HAVA ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

13.07.1982
Ankara
Savunma ve Havacılık Sanayii
Ülke Güvenliği ve Siber Güvenlik Teknolojileri, Eğitim ve Simülasyon Teknolojileri, Komuta Kontrol Savunma Teknolojileri

  • HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir şirketi olarak 1982 yılında kuruldu. Türkiye’nin en büyük teknoloji firması kabul edilen HAVELSAN; deneyimi, uzman çalışanları, ileri teknolojiye dayalı yazılım yoğunluklu özgün çözüm ve ürünleriyle sistem entegratörü uluslararası lider bir firmadır.
  • 2018 Yılı Ciro: 210.661.500 EURO 2018 Yılı İhracat Tutarı: 43.466.091 EURO 2018 Yılı Çalışan Sayısı: 1641 En çok İhracat Yapılan Ülkeler: Katar, Malezya, Umman Endonezya ve ABD
  • HAVELSAN kendi teknoloji alanları dâhilinde açık inovasyona geçerek ülkemizde milli ürünlerin ve savunma sanayinin gelişmesi yolunda önemli rol oynamış; savunma sanayisinde bir ilke imza atarak “HAVELSAN Yıldız Açık İnovasyon Merkezi”ni kurmuştur. Açık inovasyon faaliyetleri kapsamında, yıl boyunca; girişimcilere, öğrencilere ve teknoloji meraklılarına yönelik teknoloji odaklı çözüm yarışmaları ve ‘hackathon’lar düzenlenmektedir.
  • En İnovatif 3 Ürün
    ASTARUS İSTİHBARAT ANALİZ PLATFORMU
    ASGER Holografik Komuta Kontrol Sistemleri
    GENIUS
  • HAVELSAN, çalışanlarına sürekli kendilerini geliştirme imkanı sağlamakta bu amaçla; çalışanların Yüksek Lisans / Doktora yapmasını ve akademik yayınları teşvik etmektedir. Yüksek Lisans ve Doktora konusunda teşvikler;- Ders saatleri için izin verilmesi
    - Doktora-yüksek lisans süresinin iş tecrübesi olarak sayılması ve personelin kıdemine yansıtılması
    - Kurum içi akşam verilen Yüksek Lisans Programları
    - Akademik yayınlar için ödül izinleri

İNOVASYON KAYNAKLARI

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş.

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş.

İNOVASYON SONUÇLARI

UÇAK KOLTUK ÜRETİMİ SAN. VE TİC. A.Ş.

UÇAK KOLTUK ÜRETİMİ SAN. VE TİC. A.Ş.

KATEGORİ ÜÇÜNCÜLERİ

İNOVASYON STRATEJİSİ

KASTAMONU ENTEGRE AĞAÇ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

KASTAMONU ENTEGRE AĞAÇ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

01.01.1969
İstanbul
Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri
Laminat Parke, Levha, Kapı Yüzeyi, Tezgah

  • Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu MDF ve yonga levha, laminat parke (Floorpan, Artfloor), yangına ve neme dayanıklı levha ürünleri, parlak panel (Glossmax Pro, Mattplus, Glossmax, Evogloss, Acrylic Panel), mutfak tezgâhı (Technotop, Neotop) ve kapı paneli (Doorpan, Doorlam) ürünlerini dünyanın 6 ülkesinde üretmektedir.
  • %100 yerli sermayeli olan Kastamonu Entegre'nin cirosu 1,3 Milyar dolar olup bunun %60'ı yurt dışı operasyonlardan elde edilmektedir. Kastamonu Entegre, Türkiye'de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa'da 4'üncü sırada, dünyada ise 7'inci sırada yer alan global bir güçtür.
  • Kastamonu Entegre, TİM İnosuit-İnovasyon Odaklı Mentorluk Programına ilk katılan şirketlerden biri olup programın katkısıyla Ar-Ge ve İnovasyon ekibine 20 kişilik ilave istihdam yapmıştır.
  • 2018 Ciro: 1,3 Milyar $ 2018 İhracat: 139 Milyon $ 2018 Çalışan Sayısı: 6.300 Öncelikli ihracat pazarı olan ülkeler: İtalya, Tayvan, İran, Irak, Arnavutluk, Karadağ, Azerbaycan, Gürcistan, Cezayir, Mısır, Fas, Libya, Suudi Arabistan, Suriye, İspanya, İsrail, Türkmenistan''
  • Kastamonu Entegre inovasyon çalışmalarını bütünsel ve sistematik bir yaklaşımla fikri denklik, empati ve kolektif zeka ilkeleri çerçevesinde ele almaktadır. Bir taraftan çalışan gelişimine ve inovasyon kültürünün kurum içinde yaygınlaştırılmasına odaklanmakta diğer taraftan müşterilerden beslenerek onlar nezdinde karşılığı olan değer yaratan yenilikleri hayata geçirmeyi hedeflemektedir.
  • En İnovatif 3 Ürün
  • Dekoratif ekstra mat yüzeyli ahşap levha (Cilalı MattPlus)Kalıplanabilir Üç Boyutlu MDFYangına 30 dakika dayanıklı kapı iç dolgu paneli
  • Bobson College’den Jay Rao ve Joseph Weintraub tarafından geliştirilen ve dünyada 500’ü aşkın şirkette uygulanan Innoquotient-İnovasyon Kültürü Değerlendirmesi çalışmasını Türkiye’de uygulayan ilk sanayi şirketidir.

İNOVASYON ORGAZİNASYONU VE KÜLTÜRÜ

ZORLUTEKS TEKSTİL TİC. VE SAN. A.Ş.

ZORLUTEKS TEKSTİL TİC. VE SAN. A.Ş.

İNOVASYON DÖNGÜSÜ

POLİN SU PARKLARI VE HAVUZ SİSTEMLERİ A.Ş.

POLİN SU PARKLARI VE HAVUZ SİSTEMLERİ A.Ş.

İNOVASYON KAYNAKLARI

BVS BÜLBÜLOĞLU VİNÇ SAN. VE TİC. A.Ş.

BVS BÜLBÜLOĞLU VİNÇ SAN. VE TİC. A.Ş.

İNOVASYON SONUÇLARI

SİSOFT SAĞLIK

SİSOFT SAĞLIK

1987
Bilişim Hizmetleri

  • 1987 yılında Ömer SİSO tarafından kurulan Sisoft, ilk hastane otomasyonunu 1991 yılında hastanelerin hizmetine sunmuştur. Sisoft, 1997 yılına kadar DOS tabanlı olarak ürettiği yazılımlarını, bu yıldan itibaren Windows tabanlı ve Oracle altında çalışan yazılımlar ile üretmeye devam etmiştir. Yeni nesil 3. Kuşak web tabanlı yazılım, Sisohbys markası ve ''işletim sistemi ve web tarayıcı bağımsızlığı'' sloganı ile sağlık kurumlarının beğenisine sunuldu.
  • 2012 yılında Türkiye'de ilk defa ''Kağıtsız Hastane'' sistemini uygulayan Sisoft, pilot hastane olarak seçtiği Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesinde çalışmalarını başarı ile tamamlamış ve bu hastane ilk ''Kağıtsız Hastane'' unvanını, uluslararası HIMSS organizasyonu tarafından Sisoft sayesinde almaya hak kazanmıştır.
  • Şirketin 2018 yılı cirosu 24.186.121 TL olup, 883.524 TL ihracat tutarı bulunmaktadır. 106 personel merkezde olmak üzere hastane personelleri ile birlikte toplamda 350 personele sahiptir. Öncelikli ihracat pazarları ise ABD, Pakistan, Suudi Arabistan, Lübnan, Azerbaycan, Kenya, Kazakistan, Nijerya, Senegal, Sudan, Katar, Suriye ve KKTC olarak belirlenmiştir.
  • En inovatif 3 ürün
  • HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi)- Merkezi yapıda ve bulut sistemi ile bütün sistemlerin tek çekirdek yapıda çalışması ve çoklu dil özelliği,PACS (3D Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi)- MR kesitlerinin ve bütün organların sanal ortamda ve 3 boyutlu görüntülenmesi ve firmamızca üretilen gözlükle sanal sörfe izin vermesi,Mobil Çözümler- Hastane otomasyonunun IOS, Android ve Windows Mobile üzerinde çalışması, sektörde tek çekirdek yapıda çalışan bir yapıya sahip olması
  • Sisoft için yeni ürün geliştirmenin başlıca amacı, müşterilerin ihtiyaç ve beklentileri, küresel rekabet yapısında meydana gelen değişmeler, pazarlama olanaklarındaki değişimler, ürün yaşam çevrimin kısalması, bilginin yayılma hızı, işletmeler ya da ülkeler arası işbirliği, müşteri odaklılığının artması, pazarın ve rekabet ortamının giderek büyümesi, teknolojideki değişmeler, olası risklerin azaltılması ve rekabeti arttırmak için maliyetlerin azaltılması şeklinde sıralanmaktadır.

KOBİ BİRİNCİLERİ

İNOVASYON STRATEJİSİ

BARİDA MAKİNA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

BARİDA MAKİNA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

2007
Bursa
Makine ve Aksamları
Makina, Robot, Otomasyon Ürünleri ve Tasarım Hizmetleri

ETCOMA Fransa A.Ş tarafından 1993 yılında Bursa’ da kurulan ETCOMA Sanayi Mühendisliği, 15 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesini 2007 yılında kurulan BARİDA Makine ile birleştirmiş, böylece güçlendirdiği yönetim kadrosuyla üretim kapasitesini %300 oranında artırmıştır.

Otomasyon sistemlerinde ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü mühendislik, danışmanlık, anahtar teslim proje yönetimi, sistem tasarımı ve servis hizmetlerinin tamamını tek bir kaynaktan sunmaktadır.

Özel Ekipmanlar, seri üretim montaj hatları, kontrol ekipmanları tasarlamaktadır. Hidrolik, Pinomatik sistemleri, elektronikle buluşturup programlamaktadır.

  • 2007 yılında kurulan Barida Makina 11 yıl içerisinde 9 kat büyüme kaydederek, başta otomotiv olmak üzere, beyaz eşya, inşaat, elektrik, gıda, ilaç gibi çok farklı sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerine özel üretim ve montaj hatları, test makinaları ve kontrol ekipmanları tasarlayıp üretirken, ihtiyaca yönelik her türlü mühendislik, proje ve otomasyon çözümleri sunabilen bir konuma ulaşmıştır.
  • Fransa ve İspanya gibi Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra Çin, Hindistan, Bulgaristan, Slovenya, Rusya gibi ülkelerin yer aldığı 14 ülkeye özel makina ihraç etmektedir.
  • 2018 yılı cirosu 63 Milyon TL ve 19 Milyon TL ihracat yapmıştır. Çalışan sayısı ise 175 kişidir.
  • 2018 yılında ISO 9001:2015 kalite belgesi almıştır
  • Kurulduğundan bu yana TÜBİTAK ve KOSGEB destekli 14 adet ulusal projeyi başarıyla tamamlamış; 2 adet uluslararası Avrupa Birliği Ar-Ge projesinde de ortak olarak yer almıştır. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen Tasarım ve Ürün Geliştirme Projeleri Destek Programından da 2017 yılında faydalanmaya başlarken; yine Ticaret Bakanlığı tarafından destekli Uluslararası Rekabeti Geliştirme projesinde, BTSO liderliğinde oluşan Makina Kümesinde de yer almaktadır.
  • Ortalama 50 personeli olan Ar-Ge Merkezi vardır ve Ar-Ge personelinin %60’ı araştırmacı statüsündedir, 4’ü yüksek lisans derecesine sahip; 1'i doktora, 6'sı yüksek lisans olmak üzere 7 kişi lisansüstü öğrenimini sürdürmektedir. Yürütmüş olduğu projelerde, Bursa Uludağ Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Atılım Üniversitesi gibi farklı üniversiteler ile işbirlikleri gerçekleşmektedir.
  • Barida Makina 5 adet tasarım tesciline sahiptir. 3 adet ulusal; 1 adet uluslararası patent başvurusu vardır.
  • En inovatif 3 ürünü: ''Yeni Nesil DL, DAB Aydınlatma Kanalı ve Ürün Özelliklerine Uygun, Esnek, Akıllı İmalat Sistemi”, “Lazer Kaynak Dikişli Paslanmaz Çelik Boru Üretim Sistemi” ve “Binek Araçlarda Kullanılan LPG Tanklarında Sızdırmazlığın Kontrolüne Yönelik Kamera Destekli Test Makinası”''
  • Personelinin sempozyum, kongre, konferans, panel, zirve, seminer, eğitim, fuar gibi etkinliklere katılımı desteklenmektedir.
  • Firmanın inovasyon çalışmaları, kurumsal hedeflere ve stratejilere hizmet edecek şekilde kurgulanmaktadır. Proje süreçlerinde planlanan faaliyetler için veriye dayalı öngörüler oluşmakta, karşılaşılması muhtemel problemlere hızlı ve etkin çözümler geliştirilmesine olanak sağlanmaktadır.

İNOVASYON ORGANİZASYONU VE KÜLTÜRÜ

MUBİTEK TASARIM BİLİŞİM MAK. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

MUBİTEK TASARIM BİLİŞİM MAK. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

2009
Bilişim Hizmetleri

  • Mubitek tasarım ve tasarımda yazılım faaliyetler göstermek üzere 2005 yılında kurulmuş ağırlıklı olarak otomotiv sektörüne hizmet vermektedir.
  • Kurulduğu günden bugüne %80'i yurtdışı ana sanayilerde kullanılan 900'ye yakın kalıp tasarlayarak ihracatını yapmıştır.
    BMW, Mercedes, Audi, Porche, Aston Martin, Renault, Pegautto, Lancia, Ferrai, maclaren, Maserati, Fiat, Iveco gibi hemen hemen tüm otomobil üreticileri ile çalışmıştır.
  • Tasarımda verimliliği %35'e varan, endüstri 4.0'ı içeren Bilgisayar Destekli Tasarımda (CAD) plug-in uygulamalar, Akıllı Standart Parça Kütüphaneleri ve yerli milli CAD programı geliştirmiştir.
  • Bugüne kadar 10'dan fazla Tübitak ve Kosgeb projesi yapmıştır. Halen TÜBİTAK 1511 ve KOSGEB destekli devam eden projeleri vardır.
  • 2018 yılı cirosu 3 Milyon TL ve 1 Milyon TL ihracat yapmıştır. Çalışan sayısı ise 11 kişidir. İtalya, Romanya, Almanya, Macaristan, İspanya, Polonya ihracat pazarlarıdır.
  • Çalışanları düşünmeye yönlendiren design thinking metodoojisi gibi 54 farklı teknik, yenilikçi strateji ve açık İnovasyon yönetimi uygulamaktadır.
  • Bilgiye erişimi, kullanımını sağlama ve geleceğe aktarabilme amacıyla bir proje yönetim sistemi (yazılım) kullanmakta, başarılı inovatif fikirleri ödüllendirmekte, projede başarılı olma oranına göre çalışanları tanımlanmış oranlarda ve aylık olarak prim ödemesi yapmaktadır.
  • İstanbul Teknik Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile işbirlikleri vardır.
  • En inovatif 3 ürünü: Akıllı Tasarım Programı, Akıllı Standart Parça Kataloğu, Yerli ve Milli CAD programı
  • Personellerinin inovasyona karşı tutumunu belirlediğimiz bir skala üzerinden ölçmektedir.
  • Dış ortaklıklarda sorumluklar, zaman ve kaynak planlamaları ve beklenen sonuçlar, çıktılar önceden belirlenmiştir. Çalışanlar da bu süreçten haberdar olduklarından ellerinde mevcut bilgilere göre ilerlemekte ve inovasyon hedeflerine göre insiyatif kullanmaktadır. Personellerin almış oldukları sorumluluk tamamen önceden belirlenen hedefler dâhilindedir.
  • 2015 TET ArGe Proje Pazarı Bilgi İletişim Teknolojisi 1.si, 2016 Sanayi Bakanlığı Verimlilik Ödülleri Mikro İşletme Kategorisi 2.si olmuştur.

İNOVASYON DÖNGÜSÜ

CHEF SEASONS GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

CHEF SEASONS GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

22.12.2009
İzmir
Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri
Baharat ve soslar
• Son 4 yılda 600 e yakın ürün geliştirme, ürün inovasyonu, 19 süreç inovasyonu, 7 tedarik zinciri inovasyonu başarı ile tamamlamıştır.
• Fikir aşamasında kalan ve geliştirilmesi tamamlanmamış ürün sayısı 700 e yakındır.
• İnovasyon faaliyetlerini ölçmek için kurumsal karne çalışmaları vardır, tüm inovasyon projelerinde hedefler verilmektedir.
• En inovatif 3 ürünü: Baharat Topları (Ürün İnovasyonu), 'Flavorizer' kendi geliştirdiğimiz yazılım (Hizmet İnovasyonu), ve Chef Panel (Süreç İnovasyonu) Kalite yönetim süreçleri izlenen kendi geliştirdiği yazılım

İNOVASYON KAYNAKLARI

WİSER TECH İNOVASYON VE TEK. YAT. A.Ş.

WİSER TECH İNOVASYON VE TEK. YAT. A.Ş.

İNOVASYON SONUÇLARI

WİPELOT TEKNOLOJİ LTD. ŞTİ.

WİPELOT TEKNOLOJİ LTD. ŞTİ.

KOBİ İKİNCİLERİ

İNOVASYON STRATEJİSİ

TEKNOPALAS YÜKSEK TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ A.Ş.

TEKNOPALAS YÜKSEK TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ A.Ş.

2005
Bilişim Hizmetleri

  • Teknopalas Yüksek Teknoloji Sistemleri A.Ş Oylum gurup altında 2005 yılında, IOT/RFID teknolojileri üzerine dikey uzmanlık hedefi ile yola çıkmıştır. Odağını kaçırmadan 14.yılını tamamlayan Teknopalas, bu süre zarfında ürünleşmeye önem vermiş ve IOT alanında hem yazılım hem de donanım olarak yüzlerce ürün geliştirmiştir. Teknolojide bulut tabanlı değişimi gözlemleyen Teknopalas 2020 hedeflerine tüm yazılım ürünlerini buluta taşıma kararı almış ve bu şekilde uluslararası anlamda IOT alanında rekabetini güçlendirmeyi hedeflemektedir.
  • 2018 yılı cirosu 12,5 Milyon TL’dir. Çalışan sayısı ise 35 kişidir. Öncelikli ihracat pazarı ülkeler: Libya, İran, Azerbaycan, Gana’dır.
  • Ar-Ge Merkezi olan inovasyon sürecine tüm çalışanlarını dâhil eder, fikirleri ünvanlardan soyutlayarak özgün fikirleri değerlendirir ve hayata geçirmek için tüm imkanlarını seferber eder. Bununla birlikte zorlu ekonomik şartlarda bile yıllık cirosu azalırken Ar-Ge ve İnovasyon yatırımını 2 katına çıkararak konuya bakış açısını kanıtlamıştır.
  • En inovatif 3 ürünü: “Kumaş Takip Otomasyon Sistemi”, “Endirek Ebeveyn Takip Sistemi”, “Kumaş Dokuma Tesislerinde Bobin Takip Sistemi
  • ISO 9001 kapsamında müşteri memnuniyet anketleri sonucu 5 üzerinden ortalama 4,5 almıştır
  • Personelden gelen özgün fikirler değerlendirilir. Hedeflere ulaşmak için gerekli ekipman ve makine yatırımından kaçınılmadığı gibi ekiplerin motivasyonunu yükseltmek için sosyal etkinlikler düzenlenir. Ayrıca satış stratejileri ile piyasadaki ihtiyaç duyulan açık alanlar tespit edilerek yeni projelerin doğuşu tetiklenmektedir.
  • Şirket içi oluşturulan açık-demo alanları tüm personelin fikirlerini test edebilme ve hatta prototip oluşturabilmelerine olanak sağlamaktadır.''
  • Süreçlerdeki tüm çıktıların paylaşıldığı ve kayıt altına alındığı birden fazla platform bulunmaktadır. Böylece geçmiş süreçlerden kazanılan deneyimler ile yapılmış hataların etrafından dolaşılarak mevcut süreçlerin başarıya ulaşma yolu kısaltılır ve bir sonraki hedeflerin gerçekleşmesinde baz oluşturulur.

İNOVASYON ORGANİZASYONU VE KÜLTÜRÜ

TEKFEN TARIMSAL ARAŞTIRMA ÜR. VE PAZ. A.Ş.

TEKFEN TARIMSAL ARAŞTIRMA ÜR. VE PAZ. A.Ş.

İNOVASYON DÖNGÜSÜ

SESTEK SES VE İLETİŞİM BİLGİSAYAR A.Ş.

SESTEK SES VE İLETİŞİM BİLGİSAYAR A.Ş.

İNOVASYON KAYNAKLARI

ETKA-D OTOMOTİV LTD. ŞTİ.

ETKA-D OTOMOTİV LTD. ŞTİ.

İNOVASYON SONUÇLARI

UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

03.09.1997
İstanbul
Bilişim Hizmetleri
Kurumsal iş yazılımları ve danışmanlık

1997 yılında Türkiye’nin ilk yerli ERP ürününü piyasaya sunarak iş hayatına başlayan Uyumsoft, 2002 yılında ilk ERP ihracatını gerçekleştirmiştir.

Yerelden teknolojinin merkezine yol alan kurumsal yazılım lideri Uyumsoft, yenilikçi bakış açısıyla yeni fırsatlar ve rekabet avantajı için şirketlere kurumsal verimlilik ve daha karlı iş modellerine sahip olmalarını sağlayacak çözümler sunmaktadır.

Bilgi teknolojileri yazılımı ve danışmanlığında değişimin ve yeniliğin enerjisini genlerinde taşıyan Uyumsoft, Bilgiye Dayalı Yapılanma ve Yenilenme Modeli ile müşterilerinin stratejilerinin bilgi temelli olarak kurgulanabilmesine katkı sağlamaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında, alanında lider olan farklı sektör ve ölçekteki şirketlere ‘çözümleri’ sunmaktadır.

%100 Türk sermayeli bir kuruluş olan Uyumsoft, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olma hedefi ve Türkiye’nin dünyadaki markası olma vizyonu ile güçlü adımlarla devam ediyor.

%100 Türk sermayeli bir kuruluş olan Uyumsoft, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olma hedefi ve Türkiye’nin dünyadaki markası olma vizyonu ile güçlü adımlarla devam ediyor. İş ortakları ile güçlü ilişkileri var ve Microsoft, İKEA gibi global firmaların yanında yerli Havelsan, SSI ile çalışmalar yapıyor. Fikir avcılığı, fikir bankası gibi uygulamaları bulunan şirket STK, müşteri, kamu, uluslararası paydaşlar, Uyum Akademi, tedarikçi, personel, startup gibi birçok alandan fikirleri bir sistemde topluyor, haftalık periyodik toplantıda değerlendiriyor. Burada onaylanan fikir, 15 günde bir toplanan Ekosistem Yönetim Toplantısı'nda ele alınıyor. Ticari boyutta birçok kriterde değerlendiriliyor, olumlu giderse prototip uyarlanıyor, pazara sunuluyor ve pazarlama çalışmaları yürütülüyor.

KOBİ ÜÇÜNCÜLERİ

İNOVASYON STRATEJİSİ

ÇİZGİ TEKNOLOJİ ELEKTRONİK TASARIM VE ÜRETİM A.Ş.

ÇİZGİ TEKNOLOJİ ELEKTRONİK TASARIM VE ÜRETİM A.Ş.

1994
Elektrik Elektronik ve Hizmet

  • Çizgi Teknoloji 1994 yılında makine ekipman kontrolü sağlayan otomasyon süreçleri ve PLC tasarım, yazılım ve imalatı yapmak üzere kurulmuştur. Son yıllardaki yeniliklere bağlı olarak Otomasyon süreçlerinde kullanılan endüstriyel PC ve ekran çözümleri, ameliyathaneler için kontrol paneli ve medikal PC, poliklinik, hasta başı ve odası bilgi ekranları, havaalanları, hastaneler, AVM’ ler gibi insan yoğunluğu bulunan alanlarda kullanılan bilgilendirme ve yönlendirme ekran grupları üretmektedir.
  • BRİSA, İstanbul Havaalanı (İGA), Acıbadem, BOSCH, TURKCELL, VESTEL, TAV, MİGROS, ECZACIBAŞI, ASELSAN vb. büyük firmalara hizmet vermiştir.
  • Sektördeki hedefi, katma değeri yüksek, yenilikçi teknoloji ürünlerini dünyaya sunan prestijli bir marka olmak ve medikal, askeri, sanayi ve hizmet sektörleri için profesyonel bilgi işlem ve iletişim sistemlerine yönelik yerli, özgün, yenilikçi donanımlar tasarlamak, üretmek ve bu donanımlar üzerinde etkin yazılımlar geliştirerek paydaşlara optimum çözümler sunmaktır.
  • 2018 yılında kurduğu AR-GE merkezimiz ile
  • 2018 yılı cirosu 22 Milyon TL ve 254 Bin TL ihracat yapmıştır. Çalışan sayısı ise 75 kişidir. Endonezya, Tayland ve Brezilya’ya ihracatı bulunmaktadır.
  • En inovatif 3 ürünü: “İstanbul Havalimanı Yolcu Bilgilendirme Kiosku”, “Endüstriyel Bilgisayar - IPC 700 ürün ailesi”, “Uluslararası Denizcilik Standartları ile Uyumlu Çalışabilen Dayanıklı ve Uygun Maliyetli Monitör”
  • 2018 yılı BT500 listesinde Türkiye Merkezli Donanım Üreticileri kategorisinde 22. sırada yer almıştır.
  • Pazar ihtiyaçlarına uygun olarak yeni teknoloji ve yaklaşımlarının araştırma ve geliştirme süreçleriyle beslenip ürün portföyünde sürekli yenileme ve genişlemeye gidilmiştir.
  • Firma süreçlerini iyileştirme çalışmalarıyla akıllı süreç yönetimini daha uygulanabilir kılmış, üretim süreçlerimizi yalınlaştırarak daha fazla verim ve sürdürülebilir kalite ile geliştirmiştir.
  • Organizasyonel yapısını firmanın ürün ve süreç bazında yaşadığı dönüşümlere uygun olarak yeniden düzenlemiştir.
  • Son 4 yılda ciroda %30 büyüme, faaliyet karında %42 büyüme sağlamıştır.

İNOVASYON ORGANİZASYONU VE KÜLTÜRÜ

HEXTECH GREEN MAK. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

HEXTECH GREEN MAK. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

İNOVASYON DÖNGÜSÜ

ASİS OTOMASYON VE AKARYAKIT SİSTEMLERİ ANONİM ŞİRKETİ

ASİS OTOMASYON VE AKARYAKIT SİSTEMLERİ ANONİM ŞİRKETİ

1994
İstanbul
Elektrik Elektronik ve Hizmet
Petech Pompa Otomasyonu Sistemi, Petech MTS / TTS Sistemleri, Petech Tank Otomasyonu Sistemi, Petech Endüstriyel Çözümler, Petech POS / Self Servis, Asis Filo / Mobil Takip, Akaria Arkaofis Yazılımları
• 1994 yılında kurulan Asis Otomasyon Türkiye'de akaryakıt dağıtım sektöründe %100 yerli sermaye ile %100 yerli çözümler sunan en büyük firma haline gelmiştir.
• Marka Tescil Belgesi'ne sahip olan ASİS, geliştirmiş olduğu ürünler için Yerli Malı Belgesi, TÜR (Teknolojik Ürün) Belgesi sahibidir.
• Süreç döngüsünü sistematik takip ederek tüm süreci kayıt altında tutmaktadırlar.
• Fikir aşamasından servis aşamasına kadar tüm süreçlerde her türlü iç ve dış paydaşlar ile farklı departmanlar aracılığı ile fikir alışverişinde bulunmaktadır.
• Analiz ve Çözüm Merkezi departmanı aracılığı ile müşterilere ilişkin tüm veriler ve geri bildirimler analiz edilmektedir.
• Oluşan fikirlerin inovasyona dönüşmesi aşamasında öncelikli olarak bu fikrin yaratacağı etki(ler) ölçülmeye çalışılır. Radikal veya kademeli olmasına bakılmaksızın çeşitli süreçler belirlenir, planlaması yapılır ve de mümkün olduğunca uyulmaya çalışılır
• En inovatif ürünü CALIBEX’tir (yakıt tankları kalibrasyonu).

İNOVASYON KAYNAKLARI

NETPAK AMBALAJ A.Ş.

NETPAK AMBALAJ A.Ş.

İNOVASYON SONUÇLARI

ENQURA BİLGİ TEKNOLOJİLERİ A.Ş.

ENQURA BİLGİ TEKNOLOJİLERİ A.Ş.