İnovaLİG Şampiyonları

KATEGORİ BİRİNCİLERİ

İNOVASYON STRATEJİSİ

FARPLAS OTO YEDEK PARÇALARI İMALATI İTHALATI VE İHRACATI ANONİM ŞİRKETİ

FARPLAS OTO YEDEK PARÇALARI İMALATI İTHALATI VE İHRACATI ANONİM ŞİRKETİ

14.08.1997
Kocaeli
Otomotiv Endüstrisi
Ticari ve Binek Araçlar için Aydınlatma Ürünleri ve Servis Setleri

Fark Holding A.Ş. aile şirketi ruhuyla kurumsal yapıyı oluşturabilmiş nadir şirketlerden biridir. 50 yıllık tecrübesi, yatırımcı ruhu, küresel anlayışı, önce insan felsefesi ve müşteri odaklı yaklaşımıyla bulunduğu sektörlerde hak ettiği liderlik pozisyonunu sürdürmektedir.

Değer zincirinin tamamına sahip olma stratejisi, FARPLAS'ı sadece üretimde değil AR-GE, proje yönetimi, kalite ve lojistik konularında da ön plana çıkarmış, yenilikçi yaklaşımı, modern yönetim sistemleri, ERP ve MRP de SAP kullanımıyla evrensel yapıya ulaşmıştır. Lisans anlaşmaları, joint venture’larıyla küresel iş birliklerine girmiş, yurt dışına lisans verir duruma gelmiş, yeni yurt dışı yatırımlarını plana almıştır.

Ülkesine olan borcunu hiç unutmayan, ülkesi, çalışanları, paydaşları ve hissedarları için hep güçlü olmaya, büyümeye çalışan FARPLAS sosyal sorumluluk projelerine, sanata ve spora olan destekleriyle de farklı alanlarda katkılarını devam ettirmektedir.

Hep diğerlerinden farklı olmaya çalışan FARPLAS, vizyoner düşünce yapısı ve sürdürülebilir rekabet anlayışı ile büyümeye, değer yaratmaya devam etmektedir.

FARPLAS, ticari ve binek araçlar için aydınlatma ürünleri ve servis setleri üretiyor. Müşterileri arasında dünya devi otomobil üreticiler yer alıyor. Firmamızın ödül almasında temel etken Farplas'ın "İş hedeflerini gerçekleştirmek için "müşteri odaklı", "bütünsel", "sistematik", "iş birliğine dayalı", etkin ve verimli “İnovasyon yönetim modelini" kurmak ve iş sonuçlarına dönüştürmek" şeklindeki İnovasyon Stratejisi başarılı bir şekilde uygulanıyor olması. Bu çerçevede oluşturduğu yenilikçi yaklaşımı, müşterilerinin vazgeçilmez çözüm ortağı olmasını sağlıyor.

İNOVASYON ORGAZİNASYONU VE KÜLTÜRÜ

ARZUM ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ARZUM ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

26.07.1977
İstanbul
Diğer Sanayi Ürünleri
Küçük ev aletleri

1966’da yerli bir marka olarak doğan Arzum, 50 yıldır Türkiye’de hemen her eve girmiş ve başarısını kısa sürede uluslararası boyuta taşımıştır. Teknolojiyi tasarım ve yaratıcılık ile birleştirerek ortaya çıkardığı ürünlerle tüketicilerinin hayatlarını değiştirmeyi hedefleyen Arzum, yarım asırlık yolculuğunda küçük ev aletleri sektöründe Türkiye’de ilklere imza atarak sektöre yön vermiştir. Türk malı ilk ütüyü 1967 yılında, ilk mekanik süpürgeyi 1968 yılında, ilk mutfak robotunu 1991 yılında ve ilk elektrikli cezveyi 2003 yılında üreten Arzum, 2001 yılında sektörde 3 yıl garanti uygulamasını başlatarak sektörde garanti sürelerini uzatan ilk marka olmuştur.

"Sen dokunursun değişir dünya" mottosuyla tasarladığı ürünlerle, yerel ve uluslararası birçok prestijli ödüle layık görülen Arzum, 2014 yılında Türk kahvesinde bir devrim yaratarak, doğrudan fincana servis özelliğiyle bir ilk olan Arzum OKKA Türk Kahvesi Makinesini yurt içi ve global pazara sunarak büyük bir başarı elde etmiştir. 2015 yılında dünyadaki devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan Turquality Programı kapsamına alınan Arzum, OKKA’nın başarısı ile Türk kahvesi kültürünü dünyaya yaymak üzere global bir misyonu da yerine getirmektedir.

Bugün gıda hazırlama, pişirme ve kızartma, içecek hazırlama, temizlik, kişisel bakım, ütü olmak üzere 6 ürün kategorisinde 250'den fazla ürünüyle yılda 3 milyonu aşan satış gerçekleştiren Arzum, dünyanın 30’a yakın ülkesinde 10 milyon eve ulaşarak "dünya markası olma" yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

  • 1966’da yerli bir marka olarak doğan Arzum, 50 yılı aşkın süredir 6 farklı kategoride küçük ev aletleri sektöründeki ürünlerini tüketicilerin hizmetine sunmaktadır. Firma bünyesinde hiçbir üretim tesisi yoktur. İç ve dış buluşçulardan alınan fikirler firma içinde olgunlaştırılmakta ve portföyde bulunan yerli veya yabancı üreticilere atanarak üretim gerçekleştirilmektedir.
  • Şirketin 2018 toplam cirosu 361,4 M TL ve ihracat cirosu 30,1 M TL'dir. 2018 yılında 141 kişinin çalıştığı şirkette öncelikli ihracat pazarları Avrupa ve Orta Doğu'dur.
  • Fikir atolyesi ve çalışan takdir sistemi ile çalışanlar inovasyona teşvik edilmektedir.
  • Açık inovasyon sistemi ile müşteriler, dış buluşçular ve üreticiler sürece dahil edilmektedir.
  • Fikir sahipleri fikrin ticarileştirilmesine kadar sürecin içinde tutularak katkıları sağlanmaktadır.
  • Arzum Fikir Atolyesi prosedürü ile fikri ürüne dönüşen buluşçuların ürün başına kar payı alması sağlanmaktadır.
  • En İnovatif 3 Ürün
  • Türkiye'deki Starbucks'larda uzun süredir kullanılan ve O.Doğu'daki Starbucks şubelerinde de kullanılmaya başlanan OKKA ile her ortamda aynı tatta pişirilen Türk Kahvesi'nin fincana direk servisi sağlanmaktadır. 2018 yılındaki çalışmalar ile cihaza ''Google Asistan'' özelliği eklenmiştir.OKKA Minio; tabandan güç aktarımı ve buhar sıcaklığı algılama ile maliyet odaklıdır. Rakiplerine eder /değer noktasında öncülük etmiştir. 2,5 senelik sürede 600.000 adete yaklaşan satış gerçekleştirilmiştir.Dokunmatik ekranlı OKKA Grandio; akıllı su teknolojisi ile depodaki su miktarının müşteriye anlık bildirimi, otomatik kalibrasyon ile her ortamda aynı tat ve üzerindeki 4 ayrı patent ile korunan kontrol algoritması ile ayrışan bir üründür.
  • Fikir üretimi, çalışmalara aktif katılım, sorumluluk alma ve sürekliliği teşvik etmek için puanlama sistemi bulunmaktadır.Fikir atolyesi kapsamında fikir başına para ödülü verilmekte ve bu fikirlerin ürüne yansıması durumunda ürün başına elde edilen kardan pay almaları sağlanmaktadır.

İNOVASYON DÖNGÜSÜ

TEMSA ULAŞIM ARAÇLARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

TEMSA ULAŞIM ARAÇLARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

17.07.1968
İstanbul
Otomotiv Endüstrisi
Yolcu ve Turizm Otobüsleri, Midibüs

Türkiye’nin önde gelen otomotiv şirketlerinden biridir. TEMSA Adana Üretim Tesisi, 4.500 adet otobüs ve midibüs, 7.500 adet hafif kamyon olmak üzere yılda tek vardiyada, toplam 12.000 adet araç üretim kapasitesine sahiptir.

TEMSA’nın Adana Üretim Tesisi, toplam 550 bin m2’lik alana kuruludur. TEMSA’nın çok çeşitli ürün gamına sahip olması, müşterilerinin değişen şartlara göre ürün seçebilmesine ve filolarını yeni yolcu ihtiyaçları ve seyahat eğilimlerine göre adapte etmesine yardımcı olmaktadır. TEMSA Adana Üretim Tesisi’nde, Safir ve Maraton şehirlerarası yolcu ve turizm otobüsleri, Prestij ve Opalin midibüsleri ile özellikle şehir içi toplu taşımacılık için geliştirilen Avenue otobüsler, ayrıca Amerika için TS45, TS35, TS30, TS35E ve Avrupa için Avenue, HD, Maraton LD, Midi Coach segmentinde ise MD9 ve MD7 otobüsleri üretilmektedir.

Kendi mühendisliği ve oluşturduğu “know-how” ile TEMSA, ürünlerini, Türkiye’ye ilaveten dünyanın ileri gelen pazarlarına da sunmaktadır. Kalitesi ile ayırt edilen TEMSA’nın, marka bilinirliği Fransa ve Belçika’da yüzde 100, Almanya’da ise yüzde 95 oranındadır.

TEMSA, ürünlerini 64 farklı ülkeye ihraç etmektedir. Sadece Fransa’da, 4 bin adedin üzerinde TEMSA markalı otobüs yollardadır. Fransa dışında Almanya, İtalya, Avusturya, İsveç, Litvanya ve Benelux ülkeleri Avrupa’daki önemli pazarlar olup, çeşitliliğini artırdığı ürün gamı ile TEMSA, ABD’deki pazar payını hızla artırmaktadır.

TEMSA’nın ödül almasında inovasyon kaynaklarını en iyi şekilde uygulayan firma olması var. “Firmamız kurum içi girişimcileri destekleyerek ve sonrasında ödüllendirerek kaynaklarını etkin kullanmayı amaçlıyor. 2015 yılı Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksine göre, otomotivde fikri mülkiyet yetkinliğinde 1. sırada yer aldı. Kurmuş olduğu proje yönetimi sistemleri ile Açık İnovasyon Yarışması, Maker Lab, Dijital İnovasyon Platformu gibi kaynakları inovatif çözümlerine uyguladı. Bu çalışmaların sonucunda ASELSAN ile birlikte ortaya çıkardıkları Avenue EV, Türkiye’nin ilk %100 yerli elektrikli otobüsü olma unvanına sahip. Çalışanların çocuklarına da yazılım eğitimi vererek geniş bir ekosistem oluşturuyorlar ve nitelikli insan gücüne yatırım yapıyorlar.

İNOVASYON KAYNAKLARI

TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ

TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ

05.01.1993
İstanbul
Telekomünikasyon
Mobil ve sabit şebekeleri üzerinden ses, data, TV hizmetleri ve katma değerli bireysel ve kurumsal servisler

Turkcell, Türkiye’de kurulmuş; yerleşik, entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri şirketidir. Müşterilerine mobil ve sabit şebekeleri üzerinden ses, data, TV hizmetleri ve katma değerli bireysel ve kurumsal servisler sunmaktadır.

Türkiye'de mobil iletişim, Şubat 1994'te Turkcell'in hizmete girmesiyle başladı. 27 Nisan 1998'de T.C. Ulaştırma Bakanlığı ile 25 yıllık GSM lisans anlaşması imzalayan Turkcell, müşterilerine sunduğu mobil ses ve veri iletişimine dayalı hizmetlerin çeşitliliğini, kalitesini ve buna bağlı olarak müşteri sayısını da artırarak gelişimini sürdürdü. Hisseleri 11 Temmuz 2000'de Borsa İstanbul (BİST) ve New York Stock Exchange'de (NYSE) eşzamanlı olarak işlem görmeye başlayan Turkcell, NYSE'ye kote olan tek Türk şirketi unvanına sahiptir. Turkcell aynı zamanda Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaktadır.

Turkcell bölgede entegre iletişim ve teknoloji hizmeti oyuncusudur. Birleşik, mobil ve sabit şebeke platformu üzerinden geniş kapsamda yaratıcı ürün ve servis sunmayı hedeflemektedir.

Turkcell'in yurt dışında da yatırımları bulunmaktadır. 1999 yılında hizmete giren %100 Turkcell iştiraki KKTCell Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Telekomünikasyon Dairesi ile gelir paylaşımı anlaşması çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Turkcell'in Ukrayna'da %100 hissesine sahip olduğu lifecell şirketi Şubat 2005'de mobil iletişim hizmeti vermeye başladı. Belarus'ta ise Turkcell, BeST'in hisselerinin %80'ini Belarus Cumhuriyet Devlet Varlık Komitesi'nden 2008'de satın almıştı. 2011 yılından beri Almanya’da Turkcell Europe markasıyla bulunan Turkcell, Deutsche Telekom’un iştiraki ile yaptığı pazarlama işbirliği ile Almanya'daki faaliyetlerine devam etmektedir.

Turkcell dünyada HSPA+ teknolojisini kullanan ilk operatörlerden biri olmuştur. HSPA+ teknolojisini şebekesinde ilk uygulayan operatörlerden biri olarak data kullanımındaki artışa paralel iki yeni HSPA+ teknolojisini daha hayata geçirmiştir. Turkcell 1 Nisan 2016’da LTE-Advanced ve 3 taşıyıcı birleştirme teknolojilerini kullanarak Türkiye’de 81 ilde LTE hizmetini lanse etmiştir. Turkcell, Türkiye'nin evlere kadar saniyede 1 Gbps'e varan hızlarda fiber data erişimi sağlamaktadır. Turkcell, Türkiye'deki geniş kapsama alanı ve yurt dışında kullanım hizmetlerinin yaygınlığıyla, müşterilerinin iletişim ihtiyaçlarına yüksek kalitede cevap verebilmeyi amaçlamaktadır.

TURKCELL çalışanlarına inovasyon kaynakları alanında sorunları ortaya koymak ve çözüm önermek, fikirlerini paylaşmak için bir platfom kurmuştur. Bu platform üzerinden parasal ödüller veriliyor, patent başvurularında ödül yanısıra gelir paylaşımı modeli bulunmaktadır. Dijital servisleri teknoloji şirketi olmaya çalışan şirket her fikrin patentini alıyor. Şirket içinde geliştirilen tüm inovatif projelerin takibi için proje yönetim ofisi kurmuştur ve tüm süreci sistemli olarak baştan belirleyip takip ediyor. Tasarım yönetimi alanında yaptığı çalışmalar ile bütün teknolojilerinde tasarımı ön plana çıkartıyor. Ayrıca Turkcell dünyada HSPA+ teknolojisini kullanan ilk operatörlerden biridir ve Türkiye’de 81 ilde LTE hizmetini lanse etmiştir. Turkcell, Türkiye'nin evlere kadar saniyede 1 Gbps'e varan hızlarda fiber data erişimi sağlamaktadır.

İNOVASYON SONUÇLARI

VSY BİYOTEKNOLOJİ VE İLAÇ SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

VSY BİYOTEKNOLOJİ VE İLAÇ SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

01.01.1997
İstanbul
Diğer Sanayi Ürünleri
Tıbbi Malzemeler, Göz içi lensleri ve lens bakım ürünleri, Vitrektomi, Cerrahi Aletler, Muayene Ekipmanları

VSY Biotechnology; 1997 yılında kuruldu. Kuruluşunun ilk yıllarında ithalata ağırlık veren şirket, dünyanın göz sağlığı alanında önde gelen firmalarının temsilciliklerini alarak, Türkiye’yi üst düzey teknolojiye sahip ürünlerle tanıştırdı. Şirket Schwind, Haag-Streit, Ziemer, Optikon, e.Janach gibi dünyanın önde gelen oftalmoloji markalarını Türkiye’ye getirdi.

2009 yılında üretime başlayan şirket, TUBİTAK ile ortak Ar-Ge projeleri geliştirdi. Ar-Ge projeleri sonucunda yakın ve uzak mesafenin gözlüksüz görülebilmesini sağlayan AcrivaUD Reviol multifokal göz içi lensini üretti. Distribütörlük ağını hızla geliştirmeye başlayan şirket; Avrupa, Güney Amerika ve Asya Pasific’te 23 ülkeye göz içi lens ihracatı yapmaya başladı.

AcrivaUD Reviol multifokal göz içi lensi ile TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından 2010 yılında düzenlenen 9. Teknoloji Ödülleri’nde Büyük Teknoloji Ödülü’nün sahibi oldu. 2010 yılı ek başarıları ve atılımları da beraberinde getirdi. VSY Biotechnology aynı yıl Tuzla’da ikinci fabrikasını kurarken, Almanya’da da bir fabrika satın aldı.2010 yılına gelindiğinde şirket, Almanya’dan Japonya’ya, Brezilya’dan Filipinlere, Rusya’dan Güney Afrika’ya kadar Dünya’nın dört bir yanında 50’den fazla ülkeye ürünlerini ihraç etmeye başladı.

2014 yılında Market Scope’un dünyayı etkileyen uluslararası göz biyoteknolojisi şirketleri sıralamasında 13. sıraya yerleşti.

VSY Biotechnology; kurulduğu günden bu yana her yıl biraz daha kendisini geliştirip, faaliyet ve üretim alanlarını genişletip, ihracat oranlarını yükselterek, dünya sıralamasında alanında ilk 10 şirket arasında yerini aldı. Bugün 300’ü kişiye istihdam sağlayan VSY Biotechnology, Türkiye Cumhuriyeti’nde üretim yapıp 55’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. VSY Biotechnology Ar-Ge merkezi’nde 30’dan fazla projenin çalışmalarını yürütüyor.

VSY Biotecnology firmamızın en öne çıkan özelliği gerçekleştirdiği inovasyon çalışmalarının meyvelerini kısa sürede topluyor olması. Geliştirdiği göz içi lenslerin Almanya, Japonya, Brezilya, Filipinler, Rusya ve Güney Afrika başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında kullanılıyor ve Türkiye’de yerli imkânlarla üretilen yüksek biyo-teknoloji ürünü göz içi lensler yaklaşık 60 ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye’deki Ar-Ge merkezinde tasarladığı ve tesisinde ürettiği göz içi lensleri ile 3 milyon kişiye ışık oldu. Dünyada 3 milyon kişi Türk göz içi lensi ile görüyor. Geliştirdiği yenilikçi ürünlerle küresel ölçekte daha etkin tedaviler sunarken, rekabet ettiği alanlarda bilimselliği ve inovasyonu sürdürülebilir ticari başarıya dönüştürebilen bir sağlık platformu oldu.

KATEGORİ İKİNCİLERİ

İNOVASYON STRATEJİSİ

ORGANİK KİMYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ORGANİK KİMYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

11.08.1965
İstanbul
Kimyevi Maddeler ve Mamulleri
Boya Çözümleri, Yapı Çözümleri, Tekstil ve Deri Performans Çözümleri, Basınca Hassas Yapıştırıcılar ve Kâğıt Çözümleri, Endüstriyel Yapıştırıcılar Çözümleri, Yaşam Kimyasalları ve Malzeme Çözümleri

Organik Kimya, 1924 yılında Şişli’de Elkasan adıyla, kimyasal maddeleri yurt dışından temin ederek Türkiye’de ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakla faaliyet göstermeye başladı.1965 yılında Organik Şirketler Grubu, Bomonti’de kurduğu Organik Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Türkiye Kimya Sektöründe üretici olarak yerini aldı. İlk olarak özel kimyasallar ve polimer emülsiyonları üretimi yapıldı.

1978 yılında Kemerburgaz Ayazağa tesislerine taşınarak, polimer emülsiyonları ve tekstil yardımcıları alanlarında yıllık 6.000 ton kapasitesi ile üretime başladı. İşimizi büyütme konusundaki tutku ve inancımız ile üretim kapasitemiz 2007 yılına kadar 200.000 ton/yıl seviyesine ulaştı.

Polimer Emülsiyonları Organik Kimya'nın en büyük yatırımı olarak esas faaliyet alanıdır. Uçucu ve dinamik kimyasallar pazarında, İstanbul ve Rotterdam tesislerimiz ve son teknoloji ile faaliyet gösteren Ar-Ge Merkezi ile çeşitli pazarların taleplerini karşılamaktadır.

80'den fazla ülkede 2000'den fazla müşterinin tedarikçisi konumundadır. Organik Kimya 250.000 ton/yıllık kapasitesi ile Kemerburgaz, Tuzla, Rotterdam ve İsviçre'de üretim gerçekleştirmektedir.

Organik Kimya Polimer Emülsiyonları alanındaTürkiye’de %35 Pazar payı var ve Kemerburgaz, Tuzla, Rotterdam olmak üzere 3 fabrikada üretim yapmaktadır. • Türkiye’de olmayan teknolojilere Ar-Ge yatırımı yapan şirket uzun vadeli yatırımlara %30-40 arasında kaynak ayırıyor. Bu anlam yurtdışı üniversitelerle çalışıyor ve Tübitak destekleri ile projeler yürütüyor.İnovasyon ortaklarına önem verren şirket tüm çalışanlar, müşteriler ve tedarikçilerini dinleyerek fikirleri görüşleri platformda topluyor, 3 ayda bir yaptığı değerlendirme toplantıları ile değerlendiriyor. Beğenilen fikirleri ödüllendiriyor.

İNOVASYON ORGAZİNASYONU VE KÜLTÜRÜ

SARAY BİSKÜVİ VE GIDA SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

SARAY BİSKÜVİ VE GIDA SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

25.01.1981
Karaman
Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri
Bisküvi, Kek, Çikolata, Şeker, Atıştırmalık

Bir Saray Holding kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin sevilen bisküvi markası Saray, 1961 yılında Karaman’da yolculuğuna başladı. 1979 yılında misafir şekerleri, toffee şekerler, akide şekerleri ve lokum üretimiyle süren lezzet hikâyesi, 1981 yılında tescillenen Saray markası ile tüketicinin damak zevkine uygun 400’ü aşan ürün gamıyla devam ediyor. 1995‘ten bu yana tanınmış marka unvanına sahip olan Saray; bisküvi, gofret, çikolata, kek, kraker ve şekerleme kategorilerinde yılda 50 bin ton üretim yaparak tüketicisine ulaştırıyor.

Temel amaçlarını insan, inovasyon, büyüme, kârlılık, marka ve tedarik zinciri alanlarına odaklayan Saray Bisküvi; büyüme, kârlılık ve hizmet kalitesi anlamında önemli mesafeler kat ederek dünya standartlarında üretim yapıyor. 1981 yılından bu yana çalışanlarına aş, paydaşlarına iş, ihtiyacı olana dost, müşterisine mutluluk kaynağı oluyor.

Saray Bisküvi, arkasına aldığı Turquality gücü ile dünyanın en son teknolojilerinin kullanıldığı, bölge ülkeler ve Avrupa’nın en modern ve yüksek kapasiteli tesisleri arasında yer alan Karaman ve Kırklareli Fabrikalarında ürettiği yenilikçi ürünlerini 110’dan fazla ülkeye ihraç ediyor. Saray Bisküvi, aynı zamanda Saray Holding iştiraklerinin doğmasına katkı sunarak yeni yatırımlarda tetikleyici oluyor.

Türkiye atıştırmalık pazarında markalı ürün üreten en büyük firmalarından biri olan Saray Bisküvi, globalleşme yolunda hızla ilerliyor. Sahip olduğu azim ve inançla, inovatif yaklaşımı, yenilikçi düşünce yapısı, hızlı ve dinamik karar alma ve uygulama süreçleri ile Saray, bugün bir dünya markası olma yolundaki hedeflerine giderek daha çok yaklaşıyor.

Saray Bisküvi hızlı tüketim sektöründe trendleri göz önünde bulundurmak için ilgili tüm birimlerin katılımı ile her sene düzenli çalıştayda bir sonraki senenin stratijisini güncelliyor. Bir portal üzerinden tüm personelin ve yurtdışı görüşmelerde dışarıdan gelen fikirler toplanıyor, altın fikirlere altın ödülü şeklinde ödüllendiriliyor. Ayrıca Marketing Türkiye dergisinin AKADEMETRE ile gerçekleştirdiği ve 12 ilde bin 200 kişiyle yüz yüze yapılan görüşmeler sonucunda 38 sektörün yıl içinde itibarını en çok artıran markalarının belirlendiği “İtibar ve Marka Değer Performans Ölçümü” araştırmasının baz alınarak düzenlediği “The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri”nde Saray Bisküvi, atıştırmalık sektörü kategorisinde Yılın En Başarılı Markaları arasında yer aldı.

İNOVASYON DÖNGÜSÜ

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI

20.05.1933
İstanbul
Lojistik, Taşımacılık, Kargo Hizmetleri
Havayolu Taşımacılık, Lojistik ve Kargo Hizmetleri

Türkiye’nin “yükselen değeri” Türk Hava Yolları, 1933 yılında 5 uçakla başladığı yolculuğuna bugün, 328 (yolcu ve kargo) uçaktan oluşan filosu ve ilk günkü heyecanı ile devam ediyor. Kaydettiği büyüme rakamları ile dünyanın önde gelen havayolu şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları, 2013 yılında aldığı önemli kararla Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük uçak alımına imza attı. Bayrak taşıyıcı havayolu bu adımla, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde filo yaş ortalamasını korumak suretiyle hizmet kalitesinde çizdiği yükselen grafiği daha da yukarılara çekmeyi hedefliyor. Mevcut 170 uçaklık siparişi ve kiralanacak/kira süresi sona erecek uçaklar göz önüne alındığında, 2023 yılı sonunda Türk Hava Yolları filosunda kargo uçakları dâhil, toplam uçak sayısının 500’ü bulması bekleniyor.

Bugüne dek, Türk Sivil Havacılık tarihinde birbirinden önemli, sayısız girişime imza atan milli havayolu, bu misyonu kesintisiz, bilfiil yerine getirmeye devam ediyor. THY iştiraki Türk Hava Yolları Teknik AŞ’nin, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda inşa ettiği yeni bakım onarım tesisinin 2014 itibariyle hayata geçirilmesi hâlihazırda yaklaşık 7.000 kişiye istihdam sağlayan tesisin yıllık cirosunun, iştirakleri ile birlikte (TEC, Goodrich Turkish Technic Service Center, TCI Turkish Cabin Interior, TSI Seat Industries) 1,5 milyar ABD Dolarına ulaşması öngörülüyor.

Türk Hava Yolları’nın son yıllarda hayata geçirdiği önemli icraatlardan bir diğeri ise; Uçak Koltuk Üretimi Sanayii ve Ticaret A.Ş. (Turkish Seats Industries – TSI); Türk Hava Yolları A.O. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Assan Hanil ortaklığında kurulan ve tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanan ilk yerli uçak koltuğu üretimi. 2014 yılında, havacılık gündeminde önemli ölçüde yer bulan proje, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı; 2023 vizyonu doğrultusunda açıklanan, ‘yüzde yüz Türk uçağı üretimi’ hedefi kapsamında, 5 milyon dolarlık bir yatırımla oluşturuldu. Uçak Koltuk Üretimi Sanayii ve Ticaret A.Ş., ilk yerli tasarım uçak koltuğunun üretim montajını, ilk aşamada Boeing 737-800 üzerinde gerçekleştirmenin akabinde, Airbus A319-320 ve 321 tipi uçaklardaki ekonomik ömrünü tamamlayan koltukları da yerli tasarımlarla yenilemeyi sürdürmekte.

Ergonomisi ve yolculara sunduğu konforlu seyahat alanı sayesinde yolcu memnuniyetini bir üst seviyeye çıkarmanın hedeflendiği proje kapsamında ilk etapta sadece filodaki uçakları yenileyen şirket, Boeing ve Airbus ile sürdürülen görüşmelerle birlikte fabrika çıkışlı uçaklara da yerli koltuk üretimi sağlamakta.

Tasarımının tamamı yine Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilen ilk yerli kabin içi mutfak (galley); TCI (Turkish Cabin Interiors), Türk Hava Yolları A.O., Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve TAI ortaklığında kurulan Türk Sivil Havacılığının bir diğer öncü girişimi olarak ön plana çıkıyor. Türk Hava Yolları 2014 yılında, TCI uçak mutfak ekipmanları ile donatılmış, ilk ticari uçağı teslim almanın akabinde yine bu mutfaklarla donatılmış uçakları filosuna dâhil etmeyi sürdürüyor.

  • Türk Hava Yolları, 1933 yılında 5 uçakla başladığı yolculuğuna bugün, 326 (yolcu ve kargo) uçaktan oluşan filosu ve ilk günkü heyecanı ile devam ediyor. Kaydettiği büyüme rakamları ile dünyanın önde gelen havayolu şirketleri arasında anılan Türk Hava Yolları, 2013 yılında aldığı önemli kararla Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük uçak alımına imza attı. Bayrak taşıyıcı havayolu bu adımla, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde filo yaş ortalamasını korumak suretiyle hizmet kalitesinde çizdiği yükselen grafiği daha da yukarılara çekmeyi hedefliyor. Mevcut bulunan büyük ölçekli uçak siparişleri ve kiralanacak/kira süresi sona erecek uçaklar göz önüne alındığında, 2023 yılı sonunda Türk Hava Yolları filosunda kargo uçakları dâhil, toplam uçak sayısının 500’ü bulması bekleniyor.
  • 2018 Yılı cirosu: 10, 9 milyar EUR Çalışan Sayısı: 28597 (2019) Öncelikli İhracat Pazarı:A.B.D., Almanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, İngiltere.
  • En İnovatif 3 Ürün:
    Havalimanı Deneyimi; Havaalanı Navigasyon: İstanbul Havalimanı’nda, yolcu deneyimini yeni bir boyuta taşınan Deneyim Tasarımı Projesi’nde ürün ve hizmet süreçlerini, personel davranışı ile fiziksel alanları müşteri odaklı bir bakış açısıyla yeniden tasarladı.
    Engelsiz uçuyoruz projesi: Engelli yolcular, sistem doğrulama nedeni ile satış ofislerine bizzat giderek sağlık raporlarını ve biletlerini beyan etmek zorunda kalıyorlardı. Ancak ilgili müdürlükler ile birlikte engelli yolcular için satış ofislerine gitmeden Miles&Smiles very tabanına online form ile üyeliği gerçekleştirerek Mobil ve Web kanallarından bilet alabilmeleri sağlandı.
    IATA – Airsat Karşılaştırmalı Müşteri Memnuniyet Dashoard’u
  • Çalışanları öneri vermeye ve projelerini sahiplenmeye yönlendiriyor. Çalışanlara yılda 4 kere 1gr ila 14,5 tam altın kazanma şansı sunuyor. Ayrıca sicillerine de işleyerek isimlerini duyuruyor. En başarılı 9 önerinin sahipleri Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarına sunum yapma şansı elde ediyorlar.Yılın en iyisi seçilen projeyi anlatan kısa bir film çekerek kurum içi internet sitesinde ve dergisinde yayınlıyor.

SUN TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

SUN TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

10.11.1987
İzmir
Hazır giyim ve Konfeksiyon
Örme ve dokuma kumaş ile konfeksiyon ürünleri

Sun Tekstil geniş üretim ağına sahip, üretimin %93 kadın giyim %7 çocuk giyimden oluşan, ağırlıklı örme kumaş olmak üzere, örme ve dokuma kumaş ile konfeksiyon üretimi yapan, 1380 çalışanı ile büyük bir ailedir.

İnovatif tekstil ürünleri geliştirir, global düzeyde tasarım servisleri sunar. Hızlı numune & hızlı üretim kapasitesine sahiptir. Müşteri hizmetlerine ve memnuniyetine en üst düzeyde uygunluk gösterir. Tüm bu çalışmaları sürdürülebilir kurumsal kimliği ile gerçekleştirir.

SUN Tekstil, dünyanın önde gelen perakende markalarına, bayan hazır giyim alanında ihracat yapmaktadır. Bu markalar, Zara, Bershka, M&S, Esprit, Next, Tesco, Amazon gibi hem mağazalaşarak, hem de dijital satışlarıyla dünyaya yayılmış önemli perakendecilerdir.

  • Sun Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 1987 yılında İzmir’de kurulmuştur. Türk tekstil sektörünün uluslararası pazarda varlık gösteren oyuncularından birisi olma hedefi ile yola çıkan Sun Tekstil San. ve Tic. A.Ş., ilk ihracatını 1989 yılında gerçekleştirmiştir. Kuruluşundan bu yana müşterilerine en iyiyi sunmak ilkesiyle dikey ve yatay entegrasyona yönelik yatırımlar yapmaktadır. Kendi sektöründe Türkiye ihracat lideri olma hedefinin verdiği yüksek motivasyonla yoluna devam eden Sun Tekstil San. ve Tic. A.Ş.; 2014, 2015 ve 2017 yıllarında ulaştığı ihracat hacmi ile Ege Bölgesi’nin en çok ihracat yapan ikinci firması konumundayken, 2018 yılında yaklaşık %40 büyüme oranı ile Türkiye Hazır Giyim sektöründe en çok ihracat yapan 2. firma olmuştur. Hali hazırda; Inditex, M&S, Next, Tesco, Esprit ve Reserve gibi müşterileri için tasarım ve ürün geliştirme sürecini üstlenmekte; güncel moda koleksiyonlarını yüksek kalite ve rekabetçi fiyat yapısı ile sunmaktadır. Ortalama 21 USD/kg satış fiyatı ile Türkiye ihracat ortalamasının çok üzerinde bir katma değer yaratılmaktadır.
  • 2018 Yılı Ciro: 998.484.219 TL 2018 Yılı İhracat Rakamı: 197.596.759 USD Çalışan sayıları: Beyaz Yaka: 604 Mavi Yaka: 1137 Öncelikli İhracat Yapılan Ülkeler: İspanya, İngiltere
  • En inovatif 3 ürün
  • Askeri Araçlara Yönelik Koruyucu Tekstil YapısıHasta Tahliye YatağıPalyatif Bakım Giysisi
  • Şirketin tamamen kendi geliştirmiş olduğu; punto di roma ve soft touch ürün grupları en karlı ürün grupları arasında yer almaktadır. Soft touch kumaş yapısı şirketin kumaş tasarım ve geliştirme ekipleri tarafından 2015 yılında geliştirilmiştir. Sun Tekstil genel iş modeli gereği, şirket kumaş tasarım ekiplerinin geliştirmiş olduğu kumaş yapılarının müşterinin tasarım ekipleri ile yapılan ortak bir projede değerlendirilmektedir. Son 4 yıllık süreç içerisinde; şirketin radikal inovasyon projesi sonucu Türkiye'de bir ilk olarak yapmış olduğu üç boyutlu çözgülü örme kumaş teknolojisi yatırımı kullanılarak geliştirilmiş kademeli inovasyon projeleri şirketin daha önce faaliyet göstermediği pazarlarda değer yaratmasına imkan sağlamıştır.

İNOVASYON KAYNAKLARI

ROLLMECH AUTOMOTİVE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ROLLMECH AUTOMOTİVE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

03.09.1999
Bursa
Otomotiv Endüstrisi
Otomotiv için alt ve üst Gövde Profilleri, Arka ve Ön Tampon Kirişleri, Cam & Kapı Kanalları, Kayar Kapı Kızakları

Rollmech 1999 yılında Bursa’ da kurulmuş ve sırası ile Aries, Oxford Automotive ve Wagon Automotive Gruplarında yer aldıktan sonra Şubat 2009 tarihinden itibaren bağımsız bir firma olarak yoluna devam etmiş ve Haziran 2009 tarihinde ismini ROLLMECH Automotive San. ve Tic. A.Ş. olarak değiştirmiştir.

Rollmech Automotive, tüm yerli ve yabancı otomotiv sektörüne birinci derece, co-designer ve full system supplier olarak başarılı bir şekilde hizmet veren ve Avrupa Otomotiv sektöründe konusunda temel oyunculardan birisi olmayı hedefleyen genç, esnek ve dinamik bir firmadır.

2012’de kurulan Yüzde 100 yerli Ar-Ge Merkezinde projeleri oluşturma ve takip etme süreçlerini çok sıkı takip ediyor. İnsan kaynaklarına ve patente çok büyük önem veriyorlar ve bunu şirket içi projelerle destekliyorlar. Çalışanlarına bu konuda destek olup, patenti kendi adına almalarını sağlıyorlar.Şimdiye kadar 10 tanesi tescillenmiş 39 patent başvuruları var ve bunlardan biride yurtdışında geçerlidir. 2015'te Almanya’da şirket kuran Rollmech 14 Ülkeye ihracat yapıyor.

İNOVASYON SONUÇLARI

SBS BİLİMSEL BİO ÇÖZÜMLER SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

SBS BİLİMSEL BİO ÇÖZÜMLER SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

02.05.2013
İstanbul
Diğer Sanayi Ürünleri
Propolis, Arı Sütü, Polen ve Bal

Firma gıda alanında uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile arı ürünleri, kalite kontrol, Ar-Ge, proje geliştirme ve yürütme konularında uzun yıllar boyunca hizmet vermiş ve sektörel deneyimi bulunan Aslı Elif Tanuğur tarafından 2013 Yılı Mayıs ayında kurulmuştur. Ekibimizde yer alan ziraat mühendisi Taylan Samancı, arıcılık konusunda uzun yıllara dayalı tecrübesi ve gerçekleştirdiği projeler ile alanında tanınmış bir uzman olup, firmanın “Sözleşmeli Model ile Arı Ürünleri Üretimi” çalışmalarını da yürütmektedir.

Firma İTÜ Maslak kampüsü KOSGEB bünyesinde, “Propolisin Duyusal, Biyolojik ve Kimyasal Özelliklerine Göre Sınıflandırılarak, İnsan Tüketimine Uygun Nitelik Kazandıracak Proses Yöntemlerinin Geliştirilmesi” Ar-Ge projesi ile kurulmuş olup, söz konusu proje faaliyetlerini de gerçekleştirmeye devam etmektedir. Bu projede propolis üretimine özel prosesler geliştirilerek, insan tüketimine sunulabilir nitelik kazandırılması hedeflenmektedir. Projede kontrollü koşullarda üretim yapılması için Arıcılar ve Arı Yetiştiricileri Birlikleri ile sözleşmeli model geliştirilmiş, pilot ölçekte propolis üretimine uygun bitki zenginliği olan farklı bölgelerde üretim yapılması planlanmıştır. Elde edilen propolis, biyolojik, duyusal ve kimyasal özelliklerine göre sınıflandırılarak, biyolojik aktivitesi ile özelliklerini en yüksek düzeyde koruyan, insan tüketimine en uygun şekilde işlenmesine olanak veren proses teknikleri belirlenecektir. Projenin bir başka getirisi de, Ülkemize özgün propolisin teknik spesifikasyonlarının da belirlenmiş olmasıdır.

3 kurucu ortak ile 2013 Yılı Mayıs ayında İTÜ’de KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon projesiyle kurulan SBS BİLİMSEL BİO ÇÖZÜMLER firması Türkiye'nin ilk ve tek yerli propolisini üretiyor. Propolis nar suyundan 80 kat daha fazla antioksidan içeriyor ve saf halini insan vücudu sindiremiyor, tüketim için propolis reçine haline getiriliyor. Propolis’i extract haline getirerek bala, süte ve diğer ürünlere katıyor. Sözleşmeli arıcılık modeli ile çalışan firma 300 sözleşmeli üretici ile çalışıyor, 60.000 arı kovanı var. Arıcılığa destek için her üründen 1 TL’yi arıcılara aktarıyor.Gelirlerini ve ürün çeşitini her sene artıran firmanın ihracatın cirodaki payı %20'dir ve en büyük pazarı olan ABD'de 2016'da 120 mağazada ürünlerini satmaya başlamıştır. 7 ürün için patent başvurusu bulunan SBS BİLİMSEL BİO ÇÖZÜMLER, 2017 yılı Design Week tasarım ödülü ve 2016 TÜBİTAK İnovasyon Ödülü sahibidir.

KATEGORİ ÜÇÜNCÜLERİ

İNOVASYON STRATEJİSİ

KORDSA TEKNİK TEKSTİL ANONİM ŞİRKETİ

KORDSA TEKNİK TEKSTİL ANONİM ŞİRKETİ

17.08.1973
Kocaeli
Tekstil ve Hammaddeleri
Lastik Güçlendirme Teknolojileri (Kord Bezi, Tek Kord), İnşaat Güçlendirme Teknolojileri (KraTos Sentetik Fiber Donatıları), Kompozit Teknolojileri

1973 senesinde bir Sabancı Holding iştiraki olarak kurulan Kordsa dünyanın önde gelen endüstriyel naylon ve polyester iplik, lastik kord bezi ve tek kord üreticisidir.

Kordsa'nın başarı hikâyesi 1973 senesinde Sabancı Holding'in lastik kord bezi imalatı için İzmit'te yaptığı fabrika yatırımıyla başlar.

Seneler içinde Türkiye'de pazar lideri olan Kordsa, güçlendirme malzemeleri ve süreçlerinde oluşturduğu büyük bilgi birikimi, pazardaki lider konumu ve lastik güçlendirme sektöründeki stratejik yaklaşımıyla dünya pazarlarında da liderliğe ulaşır.

Kordsa ileri seviyedeki teknik yetkinliğiyle yüksek kalitede uçtan uca çözümler sağlamaktadır.

Şirketin temel hedefi \"katma değerli ve yenilikçi teknolojilerle ilerlemek\" şeklinde ortaya konmuştur. Bu hedef için müşterilerine, hissedarlarına ve çalışanlarına sürekli yatırım yapmaktadır.

Kordsa'nın teknoloji ve pazar liderliği, kuvvetli global ayak izi ve güçlendirme teknolojilerindeki tecrübesi sayesinde sahip olduğu "Güçlendirici" ünvanı dünya genelinde büyük kabul görmüştür.

"Bugün, öyküsü Türkiye'de başlayan Kordsa ürünleri bütün dünyaya yayılmıştır. Dünya'da üretilen her üç otomobil lastiğinden biri ve her üç uçak lastiğinden ikisi Kordsa tarafından güçlendirilmektedir."

"Güçlendirici" konumuyla endüstriyi yeniden şekillendiren Kordsa, yeni iş alanlarına girmeye başlamış ve 1973 senesinden beri biriktirdiği lastik güçlendirme bilgisini inşaat ve kompozit endüstrilerine yönlendirmiştir.

  • Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu Kordsa, 4.500’e yakın çalışanı ile Türkiye, Brezilya, Endonezya, Tayland ve ABD olmak üzere 5 ülkede 12 üretim tesisi ile hizmet vermektedir. “Yaşamı Güçlendirme” misyonu ile müşterileri, çalışanları, paydaşları ve içinde yer aldığı toplumlara katma değeri yüksek yenilikçi güçlendirme çözümleri sunarak sürdürülebilir değer yaratmayı hedeflemektedir.
  • 1973 senesinde bir Sabancı Holding iştiraki olarak kurulan Kordsa dünyanın önde gelen endüstriyel naylon ve polyester iplik, lastik kord bezi ve tek kord üreticisidir.
  • 2018 Ciro: 3,95 Miyar TL (2017'ye göre % 58,8 artış göstermiştir) 2018 İhracatı: 1.151.991.593 TL 2018 yaklaşık çalışan sayısı: 4500
  • Öncelikli ihracat pazarları: Fransa, Almanya, Güney Kore, Japonya, Çin, Tayland, Endonezya, ABD, Polonya, Canada, Macaristan, Avusturalya, Belçika, Brezilya, Lüksemburg, Portekiz, Salovakya, İspanya, Tayvan, Vietnam
  • En İnovatif 3 ürün
    CoKoon (Lastik Güçlendirme)
    KraTos (İnşaat Güçlendirme):
    CM14 reçine (Kompozit güçlendirme):
  • Lastik güçlendirme, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri alanında toplamda 2 Ar-Ge merkezi bulunmaktadır. AR-GE merkezlerinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde Kordsa, proje dağılımı olarak dünyada da takip edilen 70 / 20 / 10 stratejisine uymayı hedeflemektedir. Yani proje dağılımını % 70’i faaliyet gösterdiğimiz endüstride, % 20’si yakın sektörlerde ve % 10’u da henüz ortada olmayan gelecekteki fırsatlara ayırarak dengelemeyi hedefliyor. Bu şekilde Kordsa % 70 olan çekirdek işinde elde ettiği geliri yeni gelişmekte (%30) olan teknolojilere aktarabilmektedir.

İNOVASYON ORGAZİNASYONU VE KÜLTÜRÜ

AKTİF YATIRIM BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

AKTİF YATIRIM BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

28.07.1999
İstanbul
Bankacılık
Bireysel, Kurumsal, Yatırım Bankacılık Ürünleri

Türkiye'nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası olan Aktif Bank; yeni nesil bankacılık vizyonuyla, şubeleşerek büyüyen geleneksel bankacılık sisteminin dışına çıkarak dijital kanallar ve sektörlerinin önde gelen kurumları ile yaptığı iş birlikleri üzerinden iş süreçlerini kurgulamaktadır. Bunun bir yansıması olarak, sekiz adet olan şube sayısı son beş yıldır değişmemiştir. Bu şubeler, ağırlıklı olarak bire bir iletişim gerektiren kurumsal bankacılık, yatırım bankacılığı ve özel bankacılık odaklı hizmetler vermektedir.

Büyük dağıtım ağı gerektiren bireysel bankacılıkta ise pazarda etkin olan diğer dağıtım teşkilatları ile yapılan işbirlikleri, pazarlama ve operasyon desteği verdiği inovatif iş modelleri ve dijital kanal yatırımları sayesinde Aktif Bank, 652 çalışanıyla Türk Bankacılık Sektöründe bireysel müşteri pazarının %14,3’ünü oluşturan 6,6 milyon kişiye hizmet sunmaktadır. Banka, ana faaliyet konularının yanı sıra farklı alanlardaki ihtiyaçlara inovatif çözümler sunduğu iştirakleri aracılığıyla da para transferlerinden sigortacılığa, kart ürünlerinden kapsamlı kiosk çözümlerine kadar çok geniş bir yelpazede fark yaratan işlere imza atmıştır.

Banka’nın 2017 yılında bünyesine kattığı yeni iştirakleri ise; Halk Enerji Yatırımları Üretim Taahhüt A.Ş. ile %50-50 ortaklıkla kurulan Aktif Halk Enerji Yatırımları ve Halk Yenilenebilir Enerji isimli şirketler olmuştur. Bu iştirakler ile Güneş Enerjisi Santralleri, Hidroelektrik Santralleri, Rüzgâr Enerjisi Santralleri kurulumları amacı ile uzun vadeli finansmanlar sağlanmaktadır.

Pazarda fark yaratan ürün ve çözümleriyle global platformlardan yüzlerce ödül alan Aktif Bank, ödeme sistemleri, teknoloji, kalite, inovasyon, yatırım ürünleri, dağıtım kanalı ve iletişim gibi konularda Türkiye'nin en çok uluslararası ödül alan kurumlarından biridir. 2017 yılındaki başarılarını 20 farklı ödül ile taçlandıran Aktif Bank'ın toplam ödül sayısı ise 126'ya ulaşmıştır.

Pazarda fark yaratan ürün ve çözümleriyle global platformlardan yüzlerce ödül alan Aktif Bank, ödeme sistemleri, teknoloji, kalite, inovasyon, yatırım ürünleri, dağıtım kanalı ve iletişim gibi konularda Türkiye'nin en çok uluslararası ödül alan kurumlarından biridir. 2017 yılındaki başarılarını 21 farklı ödül ile taçlandıran Aktif Bank'ın toplam ödül sayısı ise 127'ye ulaşmıştır.​ Bu anlamda bir örnek vermek gerekirse Aktif Bank, N Kolay Kredi ürünü ile 2017 yılında dünyanın en önemli prepaid organizasyonlarından “Pay Awards” yarışmasında “En İyi Uluslararası Program” kategorisinde ödül kzanırken 2016 yılında finans sektörüne yön veren en iyi uygulamaların değerlendirildiği ve dünyanın en prestijli platformlardan biri olan “Financial World Innovation 2016 Ödülleri’nde “Bankacılık Ürün ve Hizmet sunumunda İnovasyon” kategorisinde 1.'lik ödülüne layık görüldü.

İNOVASYON DÖNGÜSÜ

UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

03.09.1997
İstanbul
Bilişim Hizmetleri
Kurumsal iş yazılımları ve danışmanlık

1997 yılında Türkiye’nin ilk yerli ERP ürününü piyasaya sunarak iş hayatına başlayan Uyumsoft, 2002 yılında ilk ERP ihracatını gerçekleştirmiştir.

Yerelden teknolojinin merkezine yol alan kurumsal yazılım lideri Uyumsoft, yenilikçi bakış açısıyla yeni fırsatlar ve rekabet avantajı için şirketlere kurumsal verimlilik ve daha karlı iş modellerine sahip olmalarını sağlayacak çözümler sunmaktadır.

Bilgi teknolojileri yazılımı ve danışmanlığında değişimin ve yeniliğin enerjisini genlerinde taşıyan Uyumsoft, Bilgiye Dayalı Yapılanma ve Yenilenme Modeli ile müşterilerinin stratejilerinin bilgi temelli olarak kurgulanabilmesine katkı sağlamaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında, alanında lider olan farklı sektör ve ölçekteki şirketlere ‘çözümleri’ sunmaktadır.

%100 Türk sermayeli bir kuruluş olan Uyumsoft, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olma hedefi ve Türkiye’nin dünyadaki markası olma vizyonu ile güçlü adımlarla devam ediyor.

%100 Türk sermayeli bir kuruluş olan Uyumsoft, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olma hedefi ve Türkiye’nin dünyadaki markası olma vizyonu ile güçlü adımlarla devam ediyor. İş ortakları ile güçlü ilişkileri var ve Microsoft, İKEA gibi global firmaların yanında yerli Havelsan, SSI ile çalışmalar yapıyor. Fikir avcılığı, fikir bankası gibi uygulamaları bulunan şirket STK, müşteri, kamu, uluslararası paydaşlar, Uyum Akademi, tedarikçi, personel, startup gibi birçok alandan fikirleri bir sistemde topluyor, haftalık periyodik toplantıda değerlendiriyor. Burada onaylanan fikir, 15 günde bir toplanan Ekosistem Yönetim Toplantısı'nda ele alınıyor. Ticari boyutta birçok kriterde değerlendiriliyor, olumlu giderse prototip uyarlanıyor, pazara sunuluyor ve pazarlama çalışmaları yürütülüyor.

İNOVASYON KAYNAKLARI

MAXİON JANTAŞ JANT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

MAXİON JANTAŞ JANT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

27.01.1968
Manisa
Otomotiv Endüstrisi
Akü, Jant

1968 yılında Türkiye jant sektörüne yön verecek ve sürükleyici motoru haline gelecek Maxion Jantaş Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu. Ağır vasıta araçlar için çelik jant üreten Maxion Jantaş, 1979 yılında ilk patentini aldı ve ulaştığı kalite standartları ve sürekli büyüme eğilimi ile aynı yıl ihracat faaliyetlerine başladı.

Ülkemizde ticari jant konusunda lider konumda olan Maxion Jantaş, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (MOSB) 43 bin m2 alanda üretim yapıyor. Maxion Jantaş sahip olduğu üretim kapasitesi ve gerçekleştirmiş olduğu üretim adetleriyle; Avrupa’nın tek çatı altında yer alan ticari ve ağır vasıta jant üreticileri arasında en büyük jant üreticisidir. Yılda 2 milyon 400 bin adet jant üretim kapasitesine sahip olan Maxion Jantaş Maxion Wheels içinde bu ürün grubunu üreten beş firma arasında birinci sırada yer alıyor. Maxion Wheels'in diğer fabrikaları, Almanya, ABD, Brezilya, Çin ve Hindistan’da bulunuyor.

Maxion Jantaş, Türkiye’de üretim yapan Mercedes-Benz Türk, MAN, Isuzu, Ford Otosan, Temsa, Otokar, Tırsan, Karsan gibi önemli firmaların pek çoğunda tek tedarikçi olarak satış yapıyor. Ayrıca Daimler Chrysler, Scania, Volvo, Nisan Diezel, Renault, Ford, Iveco, Krone, Freightliner ve Mitsubishi gibi Avrupa'nın önde gelen OE üreticilerinin birinci tedarikçisi olarak üretim yapıyor.

Volvo ve Renault firmalarının TT jant grubunda dünyadaki tüm fabrikalarının tek tedarikçisi olan Maxion Jantaş, Japon üretici UD Truck (Nissan Diesel) firmasına Japonya dışından ürün veren ilk yan sanayi üreticisi olma başarısını da gösterdi.

1992 yılından bu yana Türkiye’de İnci Holding’le ortaklığını sürdüren Hayes Lemmerz firmasını Brezilyalı Iochpe-Maxion S.A.’nın satın almasıyla, otomotiv sektöründe, daha global bir güce kavuşan Iochpe-Maxion ve Hayes Lemmerz yeni yapılanmada, 12 ülkede 25 üretim tesisi olan, küresel pazarda en büyük jant üreticisi konumuna geldi. 2015 yılı itibariyle yenilenen logosu ile Maxion Wheels bünyesindeki Maxion Jantaş üretimine tüm hızıyla devam etmektedir.

1968 yılında Türkiye jant sektörüne yön verecek ve sürükleyici motoru haline gelecek Maxion Jantaş Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş, 2007’de Brezilya kökenli Maxion ile %50-50 ortaklık yapmıştır. Ülkemizde ticari jant konusunda lider konumda olan Maxion Jantaş, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (MOSB) 43 bin m2 alanda üretim yapıyor. Üretiminin %80'ini İhracat yapıyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (MOSB) 43 bin m2 alandaki fabrikası, Maxion Global’ın en inovatif fabrikası seçilmiştir. Volvo ve Renault firmalarının TT jant grubunda dünyadaki tüm fabrikalarının tek tedarikçisi olan Maxion Jantaş, Japon üretici UD Truck (Nissan Diesel) firmasına Japonya dışından ürün veren ilk yan sanayi üreticisi olma başarısını da gösterdi. Çalışanlar için öneri sistemi kurulmuştur ve puan kazanılarak hediye kataloğundan ödül seçilebiliyor. Kurdukları global inovasyon sistemi ile en iyi inovasyon proje fikirleri lokal ödül törenleri ile ödüllendiriliyor, TÜBİTAK TEYDEB projeleri yapıyor ve 2 patentleri var.

İNOVASYON SONUÇLARI

BARİDA MAKİNA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

BARİDA MAKİNA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

2007
Bursa
Makine ve Aksamları
Makina, Robot, Otomasyon Ürünleri ve Tasarım Hizmetleri

ETCOMA Fransa A.Ş tarafından 1993 yılında Bursa’ da kurulan ETCOMA Sanayi Mühendisliği, 15 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesini 2007 yılında kurulan BARİDA Makine ile birleştirmiş, böylece güçlendirdiği yönetim kadrosuyla üretim kapasitesini %300 oranında artırmıştır.

Otomasyon sistemlerinde ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü mühendislik, danışmanlık, anahtar teslim proje yönetimi, sistem tasarımı ve servis hizmetlerinin tamamını tek bir kaynaktan sunmaktadır.

Özel Ekipmanlar, seri üretim montaj hatları, kontrol ekipmanları tasarlamaktadır. Hidrolik, Pinomatik sistemleri, elektronikle buluşturup programlamaktadır.

  • 2007 yılında kurulan Barida Makina 11 yıl içerisinde 9 kat büyüme kaydederek, başta otomotiv olmak üzere, beyaz eşya, inşaat, elektrik, gıda, ilaç gibi çok farklı sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerine özel üretim ve montaj hatları, test makinaları ve kontrol ekipmanları tasarlayıp üretirken, ihtiyaca yönelik her türlü mühendislik, proje ve otomasyon çözümleri sunabilen bir konuma ulaşmıştır.
  • Fransa ve İspanya gibi Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra Çin, Hindistan, Bulgaristan, Slovenya, Rusya gibi ülkelerin yer aldığı 14 ülkeye özel makina ihraç etmektedir.
  • 2018 yılı cirosu 63 Milyon TL ve 19 Milyon TL ihracat yapmıştır. Çalışan sayısı ise 175 kişidir.
  • 2018 yılında ISO 9001:2015 kalite belgesi almıştır
  • Kurulduğundan bu yana TÜBİTAK ve KOSGEB destekli 14 adet ulusal projeyi başarıyla tamamlamış; 2 adet uluslararası Avrupa Birliği Ar-Ge projesinde de ortak olarak yer almıştır. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen Tasarım ve Ürün Geliştirme Projeleri Destek Programından da 2017 yılında faydalanmaya başlarken; yine Ticaret Bakanlığı tarafından destekli Uluslararası Rekabeti Geliştirme projesinde, BTSO liderliğinde oluşan Makina Kümesinde de yer almaktadır.
  • Ortalama 50 personeli olan Ar-Ge Merkezi vardır ve Ar-Ge personelinin %60’ı araştırmacı statüsündedir, 4’ü yüksek lisans derecesine sahip; 1'i doktora, 6'sı yüksek lisans olmak üzere 7 kişi lisansüstü öğrenimini sürdürmektedir. Yürütmüş olduğu projelerde, Bursa Uludağ Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Atılım Üniversitesi gibi farklı üniversiteler ile işbirlikleri gerçekleşmektedir.
  • Barida Makina 5 adet tasarım tesciline sahiptir. 3 adet ulusal; 1 adet uluslararası patent başvurusu vardır.
  • En inovatif 3 ürünü: ''Yeni Nesil DL, DAB Aydınlatma Kanalı ve Ürün Özelliklerine Uygun, Esnek, Akıllı İmalat Sistemi”, “Lazer Kaynak Dikişli Paslanmaz Çelik Boru Üretim Sistemi” ve “Binek Araçlarda Kullanılan LPG Tanklarında Sızdırmazlığın Kontrolüne Yönelik Kamera Destekli Test Makinası”''
  • Personelinin sempozyum, kongre, konferans, panel, zirve, seminer, eğitim, fuar gibi etkinliklere katılımı desteklenmektedir.
  • Firmanın inovasyon çalışmaları, kurumsal hedeflere ve stratejilere hizmet edecek şekilde kurgulanmaktadır. Proje süreçlerinde planlanan faaliyetler için veriye dayalı öngörüler oluşmakta, karşılaşılması muhtemel problemlere hızlı ve etkin çözümler geliştirilmesine olanak sağlanmaktadır.